Naslovna / Bonus za dušu / Astrologija i slične priče / Venera donosi emocije
ZALJUBLJIVANJE, SIGURNOST I DRUŽENJE
Venera donosi emocije ZALJUBLJIVANJE, SIGURNOST I DRUŽENJE

Venera donosi emocije
ZALJUBLJIVANJE, SIGURNOST I DRUŽENJE

Kakvi nas tranzitni planetarni aspekti očekuju u narednih nedelju dana?

Sunce u Vodoliji će biti u trigonu sa Mesecom u Vagi 29. januara, volja i osećanja će biti u skladu, muški i ženski deo ličnosti biće harmonični, a akcenat je na intelektualnom povezivanju, druženju, ekscentričnosti, jer se obe planete nalaze u vazdušnim znacima.

Venera u Jarcu će napraviti sekstil sa Neptunom u Ribama već 30. januara i uticaće najviše na osobe koje u horoskopu imaju baš ovaj aspekt.
Venera simbolizuje odnos, čulno zadovoljstvo, hormone, dok je Neptun idealizacija, maglovitost, gubitak granica u ljubavi i umetnost.

Kod ZALJUBLJENIH parova se luči hormon sreće endorfin, još jedna simbolika ovog aspekta. Endorfini su hormoni koji se proizvode u mozgu i stvaraju prirodne osećaje blaženstva, euforije u čoveku.
Do njihovog oslobađanja dolazi posle bavljenja fizičkim aktivnostima i kod zaljubljenih parova. ENDORFIN je prirodni analgetik protiv bolova ili opijum parova, što je još jedna simbolika Neptuna.
U periodu zaljubljenosti ne vidimo mane, pa imamo iluziju da smo našli savršenog partnera.
Dokazano je da početna strast i zaljubljenost ne mogu trajati dugo, a posle toga ili prelaze u ljubav, ako nam se sviđa ono što sada vidimo ili dolazi do raskida.

Najviše umetnika, slikara, muzičara ima ovaj aspekt, tako da je dobro iskoristiti ga i za kreativan rad i uživanje u umetnosti koju volimo.
Moguće je da partner bude umetnik, ali je često prisutan i u horoskopima ljudi koji traže idealnog i nikada ga ne nalaze, jer SAVRŠENSTVO – Neptun ne postoji.
Venera u Jarcu je i devojka koja traži ozbiljnost, sigurnost, posvećenost jednom partneru, odgovornost, disciplinu, zrelost je ono što je privlači, dugo čekanje onog pravog. Odnosi su pomalo hladni, praktičnost i trajnost su na prvom mestu. Kako se nalazi u zemljanom znaku, idealizacija je neće dugo držati, pa će se brzo vratiti u realnost.

Prvog februara, Mesec će biti u Škorpiji, simbolizuje teška, ali duboka osećanja i u konjunkciji sa Marsom, a Merkur u Jarcu će napraviti kvadrat sa Uranom u Ovnu, anksioznost, depresivnost i agresivnost će biti pojačani, pa je važno imati dobru samokontrolu, izbegavati konfliktne situacije, ali i biti oprezan u saobraćaju, koji simbolizuje Merkur. Naglašen oprez osobama koje natalno imaju kvadrat Merkura i Urana.

Trećeg februara, Sunce u Vodoliji će biti u sekstilu sa Saturnom u Strelcu, unutrašnje zadovoljstvo i volja su u grupnom radu, intelektualnom povezivanju, humanosti, bavljenju astrologijom, menjanju sveta, druženju, a podrška dolazi od starijih, iskusnijih prijatelja koje simbolizuje Saturn. Najviše će uticati na osobe sa ličnim planetama u Vodoliji.

Tekst: Aleksandra Arizanović