Naslovna / Dobre priče / Vanja Bokun Popović
MOJ PUT DO PUNOG POTENCIJALA
Vanja Bokun Popović MOJ PUT DO PUNOG POTENCIJALA

Vanja Bokun Popović
MOJ PUT DO PUNOG POTENCIJALA

Život kakav sam želela. Volja da upozna svoj PUNI POTENCIJAL počela je iz korena da je menja. Veći deo dotadašnjeg života, iskoreno priznaje, provela je iskušavajući emotivnu bol i depresiju, jer joj je osnovna „tema života“ u tom vremenu bila – borba.
– U životu su mi se ponavljali jasni ciklusi, kao magični krugovi uspeha i poraza, a ja sam u želji da nešto promenim išla na svaki mogući čas samopomoći i pročitala svaku knjigu, no vrtela sam se u krug. Sećala sam se jasno kako je bilo odrastati kao magični mali manifestator i stvaralac i jednostavno sam se zapitala šta se sa tom devojčicom desilo – zašto je odrasla u tužnu i nezadovoljnu ženu koja živi u raskoraku između potencijala i realizacije i čeka da se neko ili nešto pojavi da je „otkrije“ i „spase“.
Na toj pustolovini sam se naputovala, upoznala neke neverovatne ljude, izučavala sa šamanima, čak bila uvedena u šamanski red na Baliju, skoro završila doktorat iz psihologije, načitala se knjiga i naslušala predavanja… Kroz traženje tog nečega, pronašla sam svoj unutrašnji glas i put u puni potencijal

SL 2

Odlučila je da slavi odluke svake majke i žene sa punom verom da svaka ima pravo na izbor

Prelazak iz “ne može” u “može”. U međuvremenu, Vanja je pokrenula izuzetno čitan i inspirativan blog Mama Nova (www.mojamamanova.com) jer se susrela sa, kako kaže, jednim velikim NE MOŽE, želeći da otvori prostor u kome sve MOŽE.
– Moja iskustva u trudnoći i na porođaju pokrenula su me da pišem blog jer sam se susrela sa hiljadu – ne može. Nisam mogla da biram kako ću da se porodim. Obeležena sam kao “pomodarka” kada sam se raspitivala kako da omogućim porođaj u vodi. Rečeno mi je da primam glukozu intervenozno za vreme porođaja, jer sam odbila nepotrebnu indukciju, ali sam ipak kroz “glukozu” bila indukovana i onesvestila se od bolova i nedostatka prave glukoze na sred porođaja. Posle porođaja nisam mogla da se oporavim i brinula sam se za svoje mentalno stanje. Istaknuti doktor mi je rekao da umišljam i da se “pogledam u ogledalo, jer je samnom sve u redu.” Onda sam se slučajno spojila sa drugim mamama i videla da mnoge imaju slično iskustvo. Tada sam počela da pišem u želji da otvorim prostor u kome postoji i reč “MOŽE.”