Naslovna / Kolumne / Dragana Pavliček / Tehnike samopomoći
Zakon obilja
Tehnike samopomoći Zakon obilja

Tehnike samopomoći
Zakon obilja

Taj Zakon deluje na sve što postoji.
Čak i kada je neko razaranje u pitanju, desi se obilato razaranje. Ono što sam još primetila je da imamo obilje informacija, obilje napretka, obilje zloupotreba, obilje upotreba, obilje teškoća i obilje lakoća, obilje mogućnosti. Obilje, obilje, obilje… sve je obilje. I svega je sve više obilato.

Zakon obilja2

Kako ovaj Zakon obilja da pametno iskoristimo?
Tako što ćemo krenuti sa usmeravanjem energije ka onome što želimo obilato da iskusimo. Usmeravanjem naše svesti ka dobrim mislima, traženjem dobrih ideja, poklanjenjem pažnje vrednim stvarima, voljenim ljudima, razumevanju, toplim emocijama, zadovoljstvu, pohvalama, iskrenosti, svemu što je hvale vredno, pozitivnim aspektima… To će rasti obilato! Jer teško da možemo gurati na dve strane. Ili smo dobro, ili nismo dobro. Ili smo koncentrisani na ono što želimo, ili na ono što ne želimo. Ne može na oboje..
A krenućemo sa malim, jednom mišlju za koju ćemo se uhvatiti, pitanjima koje ce nas ka tome voditi:

“Šta je dobro u mom svetu na čemu mogu biti zahvalan/a?”
“Šta je to što volim, što me ispunjava?”
“Na šta želim da se fokusiram kad znam  da će to obilato rasti u mom iskustvu?”
“Čemu želim da dam svoju enrgiju i da mi to obilato raste?”
“Šta mi se sviđa, šta mi izaziva dobar osećaj?”

I naravno pazite!
Ako se fokusirate na novac, morate znati da li svoju pažnju, akcenat, stavljate na nemam doljno para, nemam da platim, jer onda dobijete obilje nedostatka para. Ili ćete staviti akcenat na zahvalnost za no što ste mogli da platite ili kupite novcem (ma koliko to malo bilo), pa pokrenuti obilje onoga što možete da platite ili kupite novcem. Svesni da ćete obilje svakako pokrenuti jer ga pokrećemo oduvek.

Znajte, obilje je svuda i u svemu, ali naš fokus može biti obilje negativnosti ili obilje pozitivnosti, obilje željenog ili obilje nedostatka željenog.
I nema potrebe da silite, što više dopuštanja – to je manje otpora.

Tekst: Dragana Pavliček, hipnoterapeut
Foto: Unsplash, Pixabay