Šest albuma u jednom izdanju Muzika koja se ne zaboravlja

Šest albuma u jednom izdanju
Muzika koja se ne zaboravlja

Postoji nešto u tim osamdesetim, u muzici koja je tada nastajala, čim i danas traje, sluša se jednako ako ne i više od novih pesama. Jedan od bendova čije numere svaka nova generacija otkriva i proglašava omiljenima je beogradski „Električni orgazam“.

Električni orgazam, GileSada, ne moramo više da tragamo za starim albumima i pesmama. „Jugoton Croatia Records“ upravo je objavio boks-set „Električnog orgazma“, odnosno paket koji sadrži šest CD-ova, njihovih albuma (sve su remasterovali)  iz perioda od 1981. do 1987. godine.

Reč je o izdanjima koja su u nekadošnjoj državi snimali za „Jugoton“, vrlo popularnim i traženim i onda i danas, s tim što nabaviti ih dugo nije bilo jednostavno. Sada opet jeste.

Ali, ne samo ovaj boks-set. Par dana ranije, objavili su još jedan stari album. U znak sećanja na sjajnog Vladu Divljana, na njegov rođendan (10. maja). Onaj koji su snimali 1991. godine za „Jugoton“ a objavili za tadašnji PGP-RTB, u danima početka ludila na ovim prostorima i raspada države, kada je retko kome bilo do muzike.

Album „Lutka koja kaže ne“ koji su tada napravili, uz Divljana, Srđan Gojković Gile, Ivan Piko Stančić i Zoran Radomirović Švaba, tada je na žalost dobio neuporedivo manje pažnje nego što je kvalitetom zasluživao. Danas, dostupno nam je remasterovano izdanje koje je, kao simbolični poklon Vladi, inicirao Gile.

Antistres misao