Sanja Ivanović Kad popravite prošlost, transformišete budućnost

Sanja Ivanović
Kad popravite prošlost, transformišete budućnost

EFT Matrix Reimprinting ili Reprogramiranje životne matrice uz pomoć EFT-a zvuči veoma komplikovano ali je u suštini jednostavan proces. Radi se o jednoj vrsti meditacije kroz koju vas vodi obučena osoba i u kojoj vi postajete terapeut svom “mlađem ja”.

Sanja Ivanović je energetski psiholog, sertifikovani EFT trener, praktičar EFT Matrix Reimprinting tehnike i tvorac koncepta Emocionalni Detox.
Član je EFTMR Akademije u Londonu (EFT Matrix Reimprinting) i Bugarske Asocijacije za Energetsku Psihologiju (BADEP). Uz studije psihologije na Fakultetu za medije i komunikacije, Sanja je svoje veštine i znanja iz domena Energetske psihologije sticala kod svetski poznatih i priznatih učitelja

– Tvorac tehnike EFT Matrix Reimprinting  je Karl Doson koji je jedan od 29 EFT mastera u svetu. Tehnika predstavlja kombinaciju EFT-a (Tehnike emocionalne slobode), epigenetike (nauke iznad gena koja govori da svojim mislima i promenom percepcije možemo da utičemo i na svoju genetiku) i Teorije kvantnog polja, odnosno kvantne fizike, koja se temelji na shvatanju da smo svi međusobno povezani jedinstvenim energetskim poljem – matricom (matrix), objašnjava naša sagovornica.

Matrix je zato što odlazimo u matricu, u energetsko polje, kako bi se rešavali postojeći problemi. Ako se rešavaju problemi na bazi matrice, onda je moguće rešiti sve što nas ograničava u ovom životu.

Zbog čega je ona izabrala ovu “mladu” tehniku koja postoji tek desetak godina?

– Bila sam preosetljiva kao tinejdžerka i imala sam potrebu da spoznam sebe jer sam želela da shvatim zašto emocionalno reagujem na određene situacije. Te reakcije su bile izuzetno burne jer nisam umela da upravljam svojim emocijama, predugo sam ostajala u stanjima ljutnje, tuge, produženog stresa i sve što se događalo, lično sam doživljavala. Počela sam da se interesujem za psihologiju, duhovnost, meditaciju… Sticajem životnih okolnosti nakon srednje škole nisam upisala psihologiju kako sam želela, već višu medicinsku, ali moje interesovanje za ovu nauku nije jenjavalo. Išla sam na edukacije, seminare, svuda gde sam  mogla da saznam nešto novo… Sve to me je uvelo u svet duhovnosti i na kraju sam shvatila da je to i moj životni poziv.

EFT Matrix

Iako je posle završene medicinske škole počela da radi, u dvadeset i šestoj godini Sanja je odlučila da se vrati psihologiji i upiše fakultet.

– I u klasičnoj psihologiji i u mnogim alternativnim tehnikama nedostajao mi je segment emocija. Onda sam otkrila Tehniku emocinalne slobode (EFT ili kod nas poznatiju kao “tapkanje”) i iako mi je to tapkanje izgledalo čudno i smešno, konačno sam pronašla ono što mi je bil potrebno.

I u Sanjinom životu došlo je do promena.

– Počela sam da verujem u sopstvene sposobnosti jer sam do tada imala problem sa samopouzdanjem. Stalno je u meni bio taj osećaj da u meni postoji puno talenata ali se nisam usuđivala da ih otkrijem. Međutim, tada se nešto promenilo i krenula sam aktivnije da se bavim EFT-om, objašnjava naša sagovornica.