Budućnost čuvanja hrane Sušeni proizvodi kao zdrav obrok

Budućnost čuvanja hrane
Sušeni proizvodi kao zdrav obrok

Sušene namirnice su sve prisutnije i na našem tržištu. Nedavno je predstavljen novi brend True Story – sušeno voće i povrće.

Budućnost čuvanja hrane pripada upravo sušenju zbog superiornosti u odnosu na druge vrste konzerviranja. Dehidracijom (oduzimanjem vlage) namirnica, potpuno i trajno se zaustavlja aktivnost mikroorganizama tj. dugoročno se stabilizuje biološka sadržina hrane.

Bitna prednost sušenja u odnosu na druge načine konzerviranja je ta da se potapanjem u vodu, sušene namirnice mogu koristiti kao sveže tj. kvalitet namirnica se ponovnim vraćanjem vlage ne narušava i ne razlikuje od kvaliteta, ukusa i hranljivosti svežih.

Nakon potapanja u vodu možete da dobijete zdrav obrok – potaž od brokolija, bundeve ili karfiola, a sami možete da začinite po želji. Zdrave grickalice (čips od cvekle, paškanata, šargarepe, slatkog krompira, kao i miksevi: čips od cvekle, paškanata i slatkog krompira, čips od cvekle, paškanata i šargarepe, čips od slatkog krompira i cvekle) mogu da budu odlična zamena za užinu.

Antistres misao