Naslovna / Kolumne / Aleksandar Filipović / Kolumna Antitabloidno
Dobra energija
Kolumna Antitabloidno Dobra energija

Kolumna Antitabloidno
Dobra energija

Lepo mi je napisao jedan astrolog da će da prođe Ketu period pomračenja i karmičkih čiščenja. I zaista, prvog oktobra sam se rodio ponovo. Kao da je promena moje energije počela da privlači druge kosmičke energije.

Univerzum je tako odlučio. Odlučio je da osetim sile pomračenja i retrogradnih planeta, pa su prvog oktobra počele da se ređaju lepe stvari.

Prvo sam posetio Jarkovac, i tamo upoznao “tabloidnu mudrost” gospođa koje prave modele klot-frket za inostrane kupce. One su mi pričale kako su vremena nekada bila bolja. Posle toga sam probao pravu bačku supu. Pa pohovane paprike. Zatim i pohovane tikvice sa sirom. A taman sam počeo da mršavim jer sam ubrzao metabolizam. Potom je usledio poziv iz klinike “Svjetlost”. Želeli su da me upoznaju. Otišao sam kod njih. Shvatio da je dobro što sam zdrav. Što su mi pritisak i krvna slika dobri. I da ima nade za mene. Da progledam i dalje i više. I pre svega, da se rešim mentalnih stega koje mi je davao moj ego, opterećen tranzicijom i lošim vestima. Pa sam tako počeo da obaram rekorde na društvenim mrežama. Ne da se takmičim. Nego da obaram sopstvene rekorde. Jer biti čovek nije greh. Biti pozitivno luckast nije tako loša osobina.

I pored toga što živimo u vremenima hejtera, licemerja i dvoličnosti, video sam da pozitivom mogu da privlačim pozitivne ljude. Spoznao sam da ako sanjam kafu u Rovinju, da ću uskoro biti i u Njujorku.

Nisam neki “životni trener”, ali sam naučio određene mudrosti o životu i ljudima. Da ne treba ići silom. Ni agresijom. Ali da se nasilnih treba kloniti.

Naučio sam da od “energetskih vampira” može da zaboli glava ako im dozvolite da budu u vašem životu, da vas truju i troše vašu pozitivnu energiju.

Važno je znati da je kućno vaspitanje jako dobra stvar, i da bi trebalo svi da ga imamo, iako nas drugačije uče rijaliti programima.

Upravo sam “ušao” sa svojom emisijom “Tabloid” u 22. sezonu. Kako se približavam hiljaditoj emisiji, odlučio sam da kao goste zovem samo one koji mi neće “ići na džigericu” i skakati po ganglijama.

Biti kulturan, biti normalan i korektan prema drugim ljudima, to je moj osnovni  životni postulat. To što drugi neće odgovoriti na adekvatan način nije moj nego njihov način.

Znate, ova kolumna mi je često ušteda love koju bih dao za psihoterpiju, zamena za ispovest kod popa.

Ono u šta sam siguran – ova jesen u kojoj imam mojih prvih pedeset godina života, obojena je novim bojama. Nije tužna kao u nekim patetičnim šlagerima. Ovo je jesen mojih velikih mentalnih i životnih promena.

Hvala Univerzumu što mi je dao priliku da to podelim sa vama, i hvala uredništvu portala što su uvek tolerantni kad kasnim sa kolumnom. Ali, i oni znaju ako nešto sročim da će to da bude samo antistresno, poučno i pametno.

Foto: Marina Manga