Sanja Ivanović Kad popravite prošlost, transformišete budućnost

Sanja Ivanović
Kad popravite prošlost, transformišete budućnost

U to vreme, po Sanjinim rečima, u Srbiji nije postojala mogućnost daljeg napredovanja i usavršavanja u ovoj tehnici, ali su se putevi otvarali i na drugim prostorima. Na edukaciji u Bugarskoj upoznala je Karla Dosona, osnivača EFT Matrix Reimprintinga.

– Da biste završili Matrix morate da imate prva dva nivoa EFT-a. Za mene lično su se tada otvorile velike mogućnosti jer mi se ukazala prilika da širim tehniku i informacije u Srbiji.

Suština EFT Matrixa je da probije svesne barijere i dođe do podsvesti, odnosno do sadržaja koji se nalaze u energetskom polju. Naime, kad doživimo traumu, deo nas se otcepi, to je u psihologiji poznat fenomen. Taj deo ostaje zamrznut u matrici, u energetskom polju, to je zamrznuto sećanje i na osnovu njega formiramo neko uverenje. Na primer, dete je gledalo mamu i tatu kako se svađaju i nesvesno je donelo odluku da nije bezbedno biti u vezi, u braku. Kada odraste, ili ne ulazi u veze ili ima strah,  ili mu se ljubav ne dešava. Ako  oslobodimo taj “zamrznuti” deo nas, ako se oslobodimo svih emocija koje smo doživeli, onda se i naša uverenja menjaju.

Osoba na neki način zaista vidi sebe, kao da dođe iz budućnosti da pomogne malom sebi. Kada se vratimo u trenutak gde je problem nastao i oslobodimo svoje “mlađe ja”, onda se reprogramiraju i uverenja koja su se formirala u tom trenutku u prošlosti. Ako ima potrebe, radi se i opraštanje. Nekada se dešava da osoba zaista istinski oprosti učesnicima u tom događaju, a nakon toga pita svoje “mlađe ja” gde bi volelo da bude i gde se oseća lepo, sigurno i prihvaćeno. Izjave su maštovite a nekada pozovemo u sećanje i super heroje iz detinjstva, nešto što će tu sliku učiniti pozitivnom, lepom, velikom… “ubacujemo” i emocije, mirise, jer sva čula treba da učestvuju u ovom procesu. Tada se pokreće reimprintovanje, tj. određenom procedurom “utiskujemo” novu sliku u svaku ćeliju tela. Ovo je neka vrsta vođene vizualizacije gde zamišljate kako ta slika ulazi kroz vaše telo i ispunjava celo vaše biće. I ono što je najbitniji deo celog ovog procesa je da se sve to pošalje iz srca direktno u univerzum.

EFT Matrix 2

Zašto baš iz srca?

– Kažu da je srce najjači magnet u telu i da sve ono što pošaljemo iz srca, to nam se automatski i vrati, to kreiramo i manifestujemo u životu.

Tako možemo reprogramirati bilo koja sećanja, možemo na primer krenuti od bilo kojeg uverenja i tražiti odakle je stiglo. Mogućnosti sa Matrixom su zaista velike.

Koliko daleko u prošlost Matrix može da ide, da li postoji granica?

– Postoji posebna tehnika koja se zove Matrix Reimprintig Birth, koja se bavi reprogramiranjem uverenja koja smo stekli još dok smo bili u maminom stomaku i na samom porođaju. Moje zanimljivo iskustvo možda baš sa tim uverenjima desilo se na treningu u Bugarskoj gde nam je učitelj dao spisak uverenja kako bismo izabrali jedno koje će nam privući pažnju. Mene je od 50 njih na spisku privuklo – Ja sam sama. Tokom života mi se ova misao često pojavljivala, neka tuga, osećaj da me niko ne razume… U procesu Matrixa vratila sam se u period pre rođenja gde nisam imala sliku kako sam tačno izgledala, ali sam osećala tu energiju, kao zapis. I te emocije su se iznova vraćale, osećaj da sam na  ovaj svet došla sa velikom dozom krivice i zbog čega sam na neki način formirala uverenje da sam sama. Sama spoznaja, osvešćivanje odakle nešto potiče, olakšavajuće je i isceljujuće. Kada se emocije i očiste, onda možemo da svedočimo stvarnim promenama u svakodnevnom životu, u realnim okolnostima.

Tekst: Jasmina Stefanović
Foto: Antistres vodič, Max Pixel
Antistres misao