Naslovna / Putovanja / Program estetike u Merkuru
OPORAVLJENI TELESNO I DUHOVNO
Program estetike u Merkuru OPORAVLJENI TELESNO I DUHOVNO

Program estetike u Merkuru
OPORAVLJENI TELESNO I DUHOVNO

Svi želimo da budemo lepi i vitki, i ponekad smo spremni da učinimo sve da bismo to postigli, ne mareći za zdravlje. Ali postoji specijalizovan program koji će vam obezbediti idealnu figuru, savršen ten i maksimalno opuštanje, uz potpuno očuvanje zdravlja

U Centru medicinske estetike u Specijalnoj bolnici Merkur u Vrnjačkoj Banji organizovan je mesec estetike. Cilj tog projekta bilo je podizanje opšte svesti o značaju zdravog života putem stručnih medicinskih tretmana za lepši izgled i postizanja vrhunskih efekata kroz zabavu i rekreaciju, kao i otkrivanje prirodnih, kulturnih i istorijskih atrakcija vrnjačkog kraja.
Specijalizovani program terapije formira lekar prilikom prijema jer svaki pacijent mora da prođe prijemni razgovor. Osnovni cilj je da se program prilagoditi njegovom zdravstvenom stanju. Lekar na pregledu indetifikuje pacijentove želje i potrebe i dijagnostikuje problem odnosno definiše njegove željene rezultate i stanje. Prema realnim mogućnostima, u zavisnosti od toga šta je cilj (mršavljenje, preoblikovanje tela, uklanjanje celulita, podmlađivanje kože) lekar pravi predlog tretmana i definiše očekivane rezultate za određenu osobu (težina, obim struka…).

Mesto gde se svaki stres pretvara u uživanje

Mesto gde se svaki stres pretvara u uživanje

Kada uplati tretman, pacijent upoznaje ličnog terapeuta i zakazuje mu pregled kod supspecijaliste za ishranu. Prijemni razgovor se dešava nultog dana, a već sutradan pacijent ulazi u terapijski program i supspecijalista ishrane mu posle pregleda sastavlja individualni jelovnik. Sve vreme boravka  pacijent je pod medicinskim nadzorom, a lekar je u stalnom kontaktu s ličnim terapeutom i fitnes trenerom. Tretmani koji se sprovode mogu biti: kavitacija, radio-talsana terapija, limfna drenaža, kupanje u termomineralnoj vodi, pakovanje peloidom, algama… Poslednjeg dana boravka pacijent dobija otpusnu listu i rezimira dobijene rezultate u završnom razgovoru s lekarom u prisustvu ličnog terapeuta.
Ako želite da postignete harmoniju tela i duha a da pritom očuvate zdravlje i vratite se potpuno oporavljeni kako telesno tako i duhovono, ovo je idealno mesto, gde to možete da postignete u najkraćem mogućem roku.

Vesna Stanimirović, novinar časopisa Lisa