tantra

Jedostavne vežbe za srce i telo
OTKRIJTE MOĆ LJUBAVNE ENERGIJE

Korišćenje zadovoljstva u terapeutske i transformacione svrhe u našem okruženju je relativno nepoznat koncept. Daun Kartrajt, tantrički vizionar, svetski pisac i putnik, predlaže jednostavne vežbe kako bismo se ispunili ljubavlju koja će nas osloboditi negativnosti, ukoliko je nosimo u sebi

Tantrička škola ne pravi razliku između tela i duha. Po tantri, ovaj svet je igra muške i ženske energije, Šive i Kali. Šiva je naše telo, inertno i bez energije. Kali je sama energija, koja donosi život u beživotno polje (telo).
Daun Kartrajt navodi dva puta ulaska energije ljubavi – kroz srce i kroz telo. To nije samo ljubav između dve osobe, već i ljubav prema samom sebi. Snaga i blistavost koju dobijamo ako umemo da iskoristimo moć ove ljubavne energije pojavljuju se kada naučimo kako da povežemo mušku i žensku energiju na jednom sasvim drugom nivou, čak i kada smo sami i nemamo nikakvu komunikaciju sa drugim bićima.

Vežbe za srce
1. Stavite ruke na srce. Skoncentrišite se na širenje i spuštanje vašeg grudnog koša dok dišete.
2. Udahnite i zadržite dah 2-3 sekunde duže nego što je uobičajeno, sa osećajem kako se srce širi u vašim rukama.
3. Izdahnite lagano, ne naglo, sa vizijom kako se vaš pupak povlači ka kičmi i blago naviše.
4. Obratite pažnju na osećaje koji se javljaju u vašem srcu.
5. Kada osetite da ste spremni, otvorite vrata svog srca za ljubav. Nastavite da dišete sa osećajem da se ljubav „gnezdi“, nalazi svoje mesto u srcu, kao da se useljava u njega.
6. Posle 10-15 minuta, ponovo se skoncentrišite isključivo na disanje. Pustite da ljubav i ushićenje koje osećate u takvim trenucima ispune celo vaše fizičko telo.
7. Nastavite tako 10-15 minuta, a zatim lezite i punite se energijom ljubavi, neka ona kao talas ispunjava vaše telo i celo vaše biće. Ponovo proživite ono što ste osećali u nekoliko prethodnih minuta.

srce_tantra
Osetite kako se srce širi u vašim grudima

Pages: 1 2