belmedic

Pravi izbor profesije, ali i partnera su osnova uspeha
NAŠA ZAJEDNIČKA PRIČA

Dr Jasmina Knežević, osnivač i generalna direktorka Opšte bolnice Bel Medic, sa svojim suprugom je pre dvadeset godina krenula u avanturu zvanu – privatni biznis. Danas sa pravom smatra da ne bi uspela da nije imala njegovu bezrezervnu podršku, kako u poslovnim odlukama, tako i u svakodnevnim situacijama

Kada su pre dvadeset godina otvorili Bel Medic, Jasmina i Milan Knežević su imali viziju – lepši, humaniji svet, drugačija medicina, više posvećena pacijentu. Želeli su da se pacijenti u njihovom prostoru osećaju prijatno i dostojanstveno, da dobiju brzu i kvalitetnu medicinsku uslugu, da ih neguju i leče iskusni i topli ljudi. Danas, kada obeležavaju dve decenije rada, dr Knežević naglašava da su joj bile potrebne promene jer njena kreativnost nije mogla da dođe do izražaja u državnom sektoru, bez obzira na to što je radila kao pedijatar u kvalitetnoj Dečjoj plućnoj bolnici na Dedinju.
– Te teške, ratne 1995. godine, bili smo u dilemi da li ostati u zemlji ili je napustiti. Odlučili smo da ostanemo i da se otisnemo u neizvesne preduzetničke vode, priseća se danas sa osmehom.

Ne bi bilo uspeha bez istrajnosti. Sa ulaskom u privatni biznis život naše sagovornice se potpuno promenio. Tolika posvećenost i angažovanje u poslu ne bi bili mogući da nije uživala u radu i procesu stvaranja.
– Za mene posao nije obaveza već veliko zadovoljstvo. I onda kada je teško i kada ima puno problema, kada ne ide sve onako kako sam želela, borba i usredsređenost na željeni cilj su me terali da istrajem.

Divan je osećaj kad se problemi savladaju. Tako su dva izuzetno stresna posla – lekarski i menadžment, postali svakodnevnica od koje se nije moglo pobeći.
– Borba za ljudski život je apsolutno najveći stepen stresa i to nije uporedivo ni sa jednim drugim stresom. Ali ja volim rad sa ljudima i za mene je divan osećaj kada uspem da probleme savladam, kada se sa njima izborim i kada vidim osmeh na licu pacijenta. Isto tako veoma mi je važno i zadovoljstvo zaposlenih, kaže dr Knežević, kojoj su putovanja način da se opusti i odmori. Sa suprugom, filmskim rediteljem, Milanom Kneževićem, koristi svaku priliku da otkrije, nauči i vidi nešto novo. Najviše vole da obilaze Italiju, Francusku, Španiju.
Često su ta putovanja i radna jer suprug voli da donese i lepu reportažu ili dokumentarni film sa tih divnih mesta. Tada ja njemu pomažem i asistiram u poslu.

belmedic02
Borba za ljudski život je apsolutno najveći stepen stresa, kaže dr Knežević

Najlepše je u Beogradu. Iako kaže da su Maldivi i Sejšeli sigurno najlepša mesta na svetu, i pravi lek protiv stresa, smatra da to naš temperament može da podnese samo na kratko, nama je ipak potrebna akcija i intenzivniji život. Zbog toga njih dvoje ne žele da zamene Beograd ni za koju drugu destinaciju – osim na kratko.
– Nama je ovde divno. Prelepe dve reke, ljudi, prijatelji, društveni i zabavni život, kakav ne možete naći nigde u Evropi.

Pages: 1 2