crtanje_uz_pomoc_desne_strane_mozga

Podsticanje kreativnosti
Crtanje uz pomoć desne strane mozga

Autorka knjige Crtanje desnom stranom mozga Beti Edvards otkriva da talenat nije najbitniji za dobrog crtača. Naime, po njenom mišljenju, veštinu crtanja mogu da savladaju i oni koji nemaju prirodni talenat

Knjiga Crtanje desnom stranom mozga prevedena je na više od deset jezika, a posebnu pažnju je privukla tvrdnjom njene autorke da za crtanje nije neophodan izuzetan talenat.

Knjiga predstavlja jedinstven kurs za podsticanje kreativnosti i umetničkog samopouzdanja a, po mišljenju Beti Edvards, tajna je u savladavanju pet osnovnih veština potrebnih za crtanje.

Posmatrajući decu, doći ćete do zaključka da su kreativnija od odraslih i da ih uglavnom ništa ne sputava da se izraze. Međutim, tokom odrastanja, pritisaka školskog sistema i spoznaje navodne realnosti koju im “diktiraju” odrasli, “padaju” pod uticaj takozvane racionalnosti, počinju da veruju da nije baš sve što zamisle moguće. Na taj način, poštujući “realnost” postepeno “napuštaju” svoju kreativnost.

Sposobnost desne strane, koja je zadužena za intuiciju, maštu i kreaciju se umanjuje. Kako da ih vratimo?

Da li je za crtanje neophodan izuzetan talenat
Da li je za crtanje neophodan izuzetan talenat

U Beogradu, Novom Sadu i Subotici organizuje se kreativna radionica u organizaciji Poslovne agencije Kreativni konsalting centar, gde se usavršava pet osnovnih tačaka za koje je ključna desna strana mozga – percepcija ivica, percepcija mozga prostora, percepcija međusobnih odnosa, percepcija svetla i senke, percepcija celine.

Ako želite da “vratite” kreativnost koju ste izgubili tokom perioda odrastanja, informišite se preko on-line stranice http://www.ereklama.rs/crtanje/contact.html i pridružite se ekipi kreativnih crtača.

Pripremila: Isidora Miletić/em>