Nova antistresna pozorišna predstava Preplitanje života i glume

Nova antistresna pozorišna predstava
Preplitanje života i glume

A šta je „dobra gluma“? Ona za koju vidimo da nije stvarnost već igra, ili koja nas prevari pa poverujemo da je nema i da je to život? Ima li granice između života i glume, kako se prepliću i prelivaju jedno u drugo, do granice neverovanja, smeha i iznenađenja?

Gledamo situacije koje su moguće ali ne i tipične i očekivane kada se pogase reflektori i publika ode. On je poznat, mlad, talentovan, poželjan i urban. Ona je zaljubljenica u glumu, iz nje buja energija, neposredna, mlada žena željna svega što u maloj sredini i anonimnosti ne može imati.

„Šta ćemo sad“ publici ispisuje od prvog trenutka osmeh na licu koju povremeno postaje glasan, presecan aplauzima oduševljenja Sofijinom i Ivanovom igrom, sposobnošću da energično menjaju stil igre, atmosferu, prelaze iz jednog u drugi lik, kao glumci ili ljudi koji žive glumeći.
Sofija posebno kada njemu pokazuje kakva je u različitim ulogama od one u dečjoj predstavi do komedije. Ivan kada nju uči šta je gluma i kakav sve glumački izraz može biti na sceni.

Do publike stiže niz poruka i opisa i glume, i života, i života u glumi, i glume u svakodnevici.
Oboje poznati i po pozorišnim i filmskim i ulogama na televiziji, poslednjih meseci su deo ekipe serije „Istine i laži“. U ovoj predstavi, zaista sjajan tandem koji svojom igrom oduževljava i zasmejava, ali ostavlja prostora i da se razmislimo o temi: gde prestaje život a počinje gluma, i obrnuto?

Koliko je ima svuda oko nas, koliko toga jesmo ili nismo svesni, kada je prisutna ali nepotrebna, kada je nema a potrebna je?
I stvarno, šta ćemo kada se dva sveta, tako i slična i različita, nađu upućena jedan na drugi? Mogu li se sjediniti, razumeti, ili to nije ni moguće niti od toga ima koristi?

Uzbudljiva jednočasovna priča o pozorištu u pozorištima, zanimljiva i zabavna svakome, bez obzira na godine, interesovanja, okruženje, navike i sklonosti.
Od takve ekipe, očekivano.
Zato su naša antistresna preporuka.

Tekst: Željka Zebić
Foto: privatna arhiva
Antistres misao