Nova antistresna pozorišna predstava Preplitanje života i glume

Nova antistresna pozorišna predstava
Preplitanje života i glume

Lekovito je pozorište. Mesto gde se opustimo, nahranimo finom energijom, posebno ako se i smejemo. Svaki komad je blagorodan, a neki su posebni. Recimo oni koji na nas deluju kao prava brza i efikasna antistresna terapija.

Pre par dana premijerno je igrana jedna takva predstava. Ona koju će sigurno s velikim zadovoljstvom gledati na raznim scenama i u Srbiji i u regionu, i naravno u Beogradu, posebno u teatru „Slavija“.

Reč je o komadu „Šta ćemo sad“, nastalom po motivima priče Branka Djurića – Djure. Naglašavamo to na početku da biste lakše naslutili kakav vas humor očekuje: van vremena i geografske dimenzije, svakome razumljiv i prihvatljiv i tako životan.

Tekst je adaptirao i predstavu režirao Erol Kadić, javnosti poznatiji uglavnom kao glumac, jedan od omiljenih iz televizijskih serija i pretežno komedija. Duhovit, kreativan, nepredvidiv.

Kada su tu njih dvoje, odlični glumci, a produkciju potpisuje Mensur Gabeljić i „YugoArt“, za čije se predstave i druge programe obično karte brzo rasprodaju, nema sumnje da je „Šta ćemo sad“ dugo igrati.
Zašto još, pored sjajne ekipe?

Prijatna je promena pogledati komad u kojem su brojne veštine i talenti glumaca tako kvalitetno izbačeni u prvi plan.
Jer, i Sofija Juričan i Ivan Đorđević Džudi, one kojima su znani uglavnom sa TV ekrana, iznenađuju na sceni, razigranošću, energijom koja je neprekidna i brzim promenama. Primetno, zaista uživaju u tome pa radnja lagano klizi.

Tema je neobična: on, glumac iz Beograda došao je u maleno mesto u provinciji, igrao predstavu ali ne može da izađe iz tog prostora. Ona je meštanka koja se glumom bavi amaterski i zatiče sama s njim u mraku sale.
Prilika da se, tako zaključani, upoznaju, da je primeti i kao glumac i kao muškarac i kao čovek. Da joj da poneki savet, možda, pokaže kako se dobro glumi. I da ona sebe kao glumicu njemu predstavi.

Antistres misao