Neverovatna energija u jednoj komediji
Ko vam dade predstavu

Kako je prvi put izvedena pre malo više od godinu dana, a duhovito slika našu svakodnevicu u kojoj nam se nameću razne zvezde, starlete, razni koji bi da pevaju, budu u rijalitijima, oni koji nisu sposobni nizašta a žele i postaju poznati – tako povremeno pretrpi manju korekciju teksta. A sve da bi se u radnju uklopila aktuelna čudna dešavanja i ličnosti, a time i više nasmejala publika.

Naglašavajući ono što taj svet i njihove živote čini, povremeno i karikirajući, komad nikoga ne vređa, ne ostavlja gorak u ukus u ustima i ne podstiče razmišljanje gde mi to živimo. Jednostavno, hajde da se zabavimo i slatko nasmejemo, i sve će izgledati manje strašno. Jer, realno, tako i jeste.
Reditelj predstave „Ko vam dade predstavu“ Semir Gicić je i autor teksta, a kako je ekipa odlično odabrana, čini se da na sceni ne gledamo osmišljene scene, već nešto što se zaista dešava.
Zašto je četverac odličan? Zato što pažljivo prate reakcije publike i lako im se prilagođavaju izazivajući time urnebesni smeh. Recimo, u minutima u kojima uz muziku nastupaju na nekoj televiziji. Ali i zato što je primetno da zaista uživaju u komunikaciji s gledaocima.

Predstava „Ko vam dade predstavu“ se na žalost ne igra često, mi smo je gledali na sceni „Vlada Divljan“ u Beogradu u okviru Kulturnog leta na Paliluli. Karte jesu bile besplatne, ali nema sumnje da bi i po regularnim cenama bilo onih koji bi ostali bez njih. Povremeno nastupaju širom Srbije, tako gde ih pozovu, u prostorima kulturnih centara i sličnih objekata, ali i u inostranstvu.

Svuda gde je stigao glas o predstavi koja prevazilazi okvire komedije, komadu provokativnog naziva a po uzoru na ime TV emisije Zorane i Nenada.

A toliko su dobri, da bi ih mogli prepisivati preventivno kao lek protiv depresije ili apatije.
„Ko vam dade predstavu“ pored neprekidnog smejanja, povremeno do suza, daje i odgovor na pitanje iz naslova: Nije bitko ko, ali šteta što vam je ranije nije dao, i što vam ne da još neku.

Tekst: Željka Zebić
Foto: Sonja Spasić

Pages: 1 2