pogrešna odluka

Vesela domaćica
Ne postoji pogrešna odluka

veselaDobar dan 🙂
Da vam šapnem…

Osećate li ovu jesenju svežinu u vazduhu? Ja osećam. Nekako je mirišem i ne sviđa mi se. Oseća se hladnoća, pogotovo ujutru i uveče iako leto još kalendarski traje. Dan je kraći, a noći su duže i jesen polako kuca na vrata (Sigurno bih od učiteljice dobila pet za ovakav uvod ;))
Promena godišnjeg doba još jedna u nizu kojoj svedočimo, za koju se ne pitamo i kojoj moramo da se prilagodimo. O promenama sam vam pisala u našem prethodnom druženju i verovatno ste mogli da zaključite da ih baš i ne volim. Ne volim ih i uvek mi predstavljaju izazov, samo što sam vremenom naučila kako da se što bolje nosim sa njima. Takozvani „rad na sebi“ mi je pomogao da ih što lakše prihvatam jer sam osvestila i shvatila da je do mene kako ću na promene reagovati. To je moja sopstvena odluka i ničija druga.

Na meni je hoću li po celi dan zakerati, žaliti se i zanovetati zato što prolazi leto. Mogu se baš lepo jadati i sve naglas kukati a promeniti ništa neću moći. Po zakonu privlačenja, ne daj Bože, kukanjem i niskom frekvencijom mogu još i prizvati raznorazne stvari za žaljenje, pa gde sam onda? Nigde. Jedino bih možda mogla postati uvaženi član onih grupica ljudi kojima stalno nešto fali i koji nikad nisu zadovoljni. Bilo da je leto ili zima. Bilo da je ovaj ili onaj predsednik ili bilo da je… pa ne znam šta, uglavnom kontra od onoga što jeste. Ja to ne želim. Ne želim tako da živim. Odlučila sam i odluka da mi bude dobro u promenama koje su neminovne je jedino ispravno rešenje koje je do mene. Doneti odluku i usaglasiti se sa njom. Onda sve ide lakše. Verujte. Probala sam. Jedino tako je dobitna kombinacija koja vodi ka postavljenom cilju.

Bilo je raznoraznih odluka koje kod mene, nažalost, nisu donosile rezultate, jer duboko u sebi nisam sa njima bila usaglašena. Nisam dubinski prihvatala trenutnu situaciju. Razumom sam znala da su „prave“ i „dobre“ za mene, a ono što je smetalo bile su emocije koje nisam uspevala utišati i koje su bile glasnije od razuma. Usaglašavanje nije postignuto i odluka nije davala rezultat, pa tako ni određena promena ili reakcija na promenu nije bila pozitivna. U tim svojim lutanjima i traženjima najboljeg rešenja u raznoraznim situacijama pomogla su mi videa i knjige raznih poznatih motivatora pomoću kojih sam duboko osvestila da je sve do mene. Na meni, mojim mislima, mojim emocijama i mojoj odluci kakav život želim da živim. Pogrešna odluka ne postoji. Postoji samo da li smo mi usaglašeni sa odlukom ili nismo, a ja sam trenutno usaglašena sa odlukom da je život lep, iako dolazi ova naša jesen.

Sigurno ćete se složiti da je jesen godišnje doba neponovljivih boja. I najbogatija je ukusnim plodovima. I na ulicama zbog školske graje čuju se veseli zvuci. Miris zimnice i pečenih paprika budi uspomene i vraća u detinjstvo. Šetnja pored reke je takođe lepa dok opalo lišće šušti pod nogama… ( priznajem da mi ponestaje ideja što je jesen toliko lepa. Ako ih imate javite mi na www.facebook.com/veseladomacica1111… Značiće mi.) Meni je sad fokus na lepotama jeseni jer prihvatila sam da je ne volim a zatim odlučila da mi bude lepo i da to promenim. Ja sam kreator sopstvene realnosti i to mogu. Mojim menjanjem pogleda i fokusa sa stvari koje mi se ne sviđaju, na stvari koje su lepe, promeniću svoju realnost i sigurno vam jednom napisati kako je jesen divno godišnje doba. Ovo su dragi moji veseli/e i osnovne stvari koje moramo da uradimo ako želimo da postignemo zadovoljstvo zbog promene koju želimo. Prihvatanje, odluka i usaglašavanje sa njom, pa menjanjem pogleda i fokusa preko visoke vibracije do cilja. Probajte i testirajte ako već niste i naravno pišite… čekam vas… kuvajući…

MUSAKA OD PLAVOG PATLIDŽANA

Potrebno je: 1 kg plavog patlidžana, 500 g mlevenog mesa, 200 g brašna, 2 kašike kisele pavlake, 1 glavica luka, 7 jaja, 1 dl mleka, so i biber, 1 dl ulja.
Priprema: Patlidžan oljuštiti, iseći po dužini na kriške debljine pola centimetra i potopiti ih u činiju sa hladnom slanom vodom kako bi izgubili gorčinu. Umutiti 5 jaja i malo posoliti, a u drugi tanjir sipati brašno. Patlidžan ocediti pa svaki komad umakati u brašno pa u jaja i pržiti u dubokom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Na ulju izdinstati sitno naseckan crni luk, mleveno meso, so i biber i sve dobro propržiti. Umutiti dva jaja, mleko i pavlaku, posoliti i pobiberiti. U vatrostalnu posudu složiti red pohovanih patlidžana, preko rasporediti pola mase mesnog fila pa zalti jednom trećinom preliva od jaja i mleka. Zatim složiti drugi red patlidžana, mesa i preliva. Završiti slaganje redom patlidžana i preliti preostalim prelivom od mleka jaja. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 45-50 minuta.
Prijatno!