Naslovna / Dobre priče / Natalija Cajić
Život u ritmu duše i radosti
Natalija Cajić Život u ritmu duše i radosti

Natalija Cajić
Život u ritmu duše i radosti

Ona je žena neverovatno slikovitih rečenica, uvek nasmejana, nežna žena koja primećuje sve nijanse lepote postojanja, na svakom mestu i u svakom trenutku. Zato je pitam kako to da je dugo radila kao novinarka i to – u informativnom programu!

– Želela sam da budem novinarka kada porastem. I tada su mi govorili da zbog mog senzibiliteta i nežnosti, to nije posao za mene. Međutim, moja želja se ostvarila: kada sam završila fakultet zaposlila sam se u informativnom programu RTV Vojvodine. Tada je važilo: ako hoćeš da budeš novinar, dobro je da prođeš kroz tu redakciju. Način rada nije imao veze ni sa mojom ličnošću ni načinom razmišljanja, ali moj cilj tada je bio da naučim životne lekcije od velikih igrača. Tamo sam imala zaista divne kolege, koje i danas smatram veoma bliskim i od kojih sam puno naučila.

Natalija Jugoton 2

Podsećam je na njene, za informativni program, neobične reportaže, prepune opisa, stihova, lagane naracije i živopisnih slika.

– Uvek sam želela, da u svoje TV priče unesem emocije. Znala sam da moraš biti svoj, specifičan, dati najlepši deo sebe i imati harizmu da bi te ljudi prihvatili. Pamtim prilog o dolasku proleća koji je emitovan u Dnevniku. Ljuba Sremčević, reditelj i snimatelj i ja krenuli smo da snimamo na više lokacija. Ja se u prilogu sve vreme vrtim, hodam, osmehujem, pominjem pesme, konje, salaše. U kameru onako lirski objašnjavam dolazak proleća sa cvećem u rukama, a u kadru iza mene medved, rode, deca, tamburaši. Sutradan je prilog na velikom kolegijumu pohvalio Doru Trifu, dugogodišnji urednik Filmskog programa, rekavši da je reč o novinarski divnoj, a filmski ispričanoj priči. Nikada mu tu podršku nisam zaboravila.