Glicin (2)

Na tajnom zadatku
Napunite baterije u glavi

Da otvorim oči ujutru, to je bio ozbiljan proces. Milion obaveza me čeka, a ja kao prebijena. Napravim plan na papiru, ne znam gde sam ga ostavila. Nađem ga i na kraju dana shvatim – ništa stigla nisam.

Što sam manje stizala, obaveza je bilo više. I sukoba, i sa sobom i drugima. Klijenti ljuti. Deca razočarana, posebno što ih sto puta pitam isto, odgovor ne čujem, zaboravim da sam ih već pitala, pa pitam opet. Kažu, sto puta.

Koncentracija znatno ispod nule. Pamćenje još gore, krenem pa zaboravim gde ću. Živci se od svega sasvim istanjili. Napravila sam začarani krug, stres je krenuo da buja. A onda sam saznala za GLICIN FORTE EVALAR.

Lekove nikad ne pijem. Hemija ne dolazi u obzir. Ali, ovo je prirodni preparat, stigao iz Rusije. Pije se mesec dana svakodnevno, ali posle pauze od 10 dana, može opet ako treba. Ne leči posledice nego uzroke stresa, nervne napetosti, kada se više mentalno trošimo. Običnim rečima, puni depoe koje u mozgu brzo praznimo tokom velikih moždanih i nervnih aktivnosti.

Dakle, nije sedativ, antidepresiv, ne stvara zavisnost. Nadoknađuje ono što nam u telu nedostaje – glicin.

I kupim taj ruski preparat. Prozvođač čuvena kompanija „Evalar“. Sadržaj: aminokiselina glicin, vitamini B1, B6 i B12. Znam da je B1 vitamin bitan za održavanje nervnog sistema, kada nam nedostaje vitamin B6 stalno smo dremljivi, spori i sve nam smeta, a B12 obnavlja nervna tkiva, poboljšava koncentraciju i memoriju.

 

glicin 3

Saznajem da se aminokiselina glicin stvara u našem telu. Kada mnogo radimo, satima učimo, napeti smo, imamo mnogo obaveza ali ne i dovoljno vremena, onda od briga ne možemo ni lepo da spavamo. Što više brinemo i san nam je lošiji, a time i svaki sledeći dan sve gori. Ne znamo da smo, naprežući mozak, zapravo istrošili „baterije“ sa glicinom u njemu. Sada smo očajni što smo nervozni, neuspešni, umorni, neshvaćeni, i trošimo glicin više nego što je normalno. Kako ga je sve manje, nama je sve gore.

I onda, kada počnemo da pijemo preparat GLICIN FORTE EVALAR mi krećemo da punimo organizam tako važnom aminokiselinom. Jer, ona stabilizuje naš nervni sistem, normalizuje i aktivira proces zaštitnog kočenja u centralnom nervnom sistemu, i tako pomaže u smanjenju psihičke i emocionalne napregnutosti a povećava mentalne radne sposobnosti.

I krenem: dva puta dnevno po tableta. Već posle par dana shvatim da pamtim šta sam s kim pričala! Lakše ustajem jer sam lepše spavala. Imam mnogo obaveza i briga i dalje, ali ih nekako brže i bolje rešavam. Misli mi ne lutaju na sto strana. Ne plače mi se. Čitam knjigu i znam šta sam pročitala. Ne zaboravljam veš tri dana u mašini, znam gde sam parkirala, kesu sa smećem nisam odnela na posao.
Mesec dana kasnije, zaista, osećam se sabrano, organizovano, odmorno. Srećno.

Zbog načina života, aminokiselinu glicin „trošim“ mnogo brže nego što telo može da je proizvede. Zato sam već kupila novo pakovanje GLICIN FORTE EVALAR.

Možete i vi. I to u apotekama „Zdravlje iz Sibira“, pojedinim apotekama i „Lilly“ drogerijama. Ili naručite telefonom 011/275-9727 od uvoznika, preduzeća „Darus farm“ iz Beograda.

Tekst: Željka Zebić
Foto: promo, MaxPixel, Pexels