Naslovna / Kolumne / Gordana Maksimović / Miris pozitivnog duha
Oslušnite šta vam srce govori
Miris pozitivnog duha Oslušnite šta vam srce govori

Miris pozitivnog duha
Oslušnite šta vam srce govori

Da li umete da slušate sebe i onaj osećaj koji vam se javi kada treba da donesete neke važne odluke? Da li znate da umirite svoj duh i telo? Da li znate da su svi odgovori koje tražite skriveni duboko u vama? Da li možda tražite odgovore od drugih? Da li zaista verujete da drugi to bolje znaju od vas?

Zašto ne verujete i zašto sumnjate u sebe?

Mnogo je pitanja koja vam želim postaviti… a mnogo je odgovora koje mi vi možete dati, jer sve što treba da znate vi već znate, ali u ovom trenutku toga samo niste svesni.

Ono što vam ja mogu reći i kako vam ja mogu pomoći je da vam samo postavim pitanje i strpljivo čekam vaš odgovor. Samo moja dobro postavljena pitanja mogu da pokrenu lavinu odgovora koja se nalaze u vama. Samo što vi sami sebi ne možete  postaviti ta ista pitanja.

Nemojte pri tome očekivati da ću vam pomagati, da ću vam šaputati odgovore, jer to ne bi bilo fer. Samo vi znate šta je to najbolje za vas, niko drugi – to morate dobro da zapamtite.

Svako vaše pitanje ima svoj odgovor, a da biste znali da li je odgovor tačan, pratite svoje osećaje i oslušnite svoje srce. Ono vam  govori da li ste na pravom putu. Da biste mogli da ih prepoznate, da ih osetite i da ih pravim imenom nazovete morate da se umirite, kako biste ih čuli. Za to služi tihovanje, samovanje, meditacija i sve ono što može da vas dovede u harmoniju sa samim sobom. Tek tada, kada ste u miru, bićete spremni da čujete šta vam srce poručuje.

Verujte mu, ono je uvek u pravu i ono zna šta je najbolje za vas. U njemu je sreća, u njemu je sve ono što uzaludno tražite u nekome ili nečemu. Osvestite to, nemojte svoje vreme uzaludno trošiti u traganju za odgovorima izvan vas, jer sve je u vama.

Sve što treba da uradite u tom trenutku je da zapitate tu posebnu, jedinstvenu i neponovljivu osobu, SEBE, šta je to što vaše srce želi, voli i čemu ono žudi. Ono će vam dati znak, ono će zaigrati kada ste na pravom putu, ono će se stegnuti, stisnuti, kada put kojim idete nije nameren vama. Morate mu verovati, morate ga osluškivati, morate biti u skladu sa njegovim putokazima. Samo tako se ide kroz život, samo takvi dogovori i takvi sporazumi vas vode na put koji je vama namenjen i koji samo vama pripada.

Foto: privatna arhiva, Pixabay