Naslovna / Otvoreni um / Antistres kalendar / Radionica
Anksioznosti, napadi panike i fobije
Radionica Anksioznosti, napadi panike i fobije

Radionica
Anksioznosti, napadi panike i fobije

Datum: 3. mart od 10 do 17 časova (subota)
Mesto: Infinity Centar Beograd, Vatroslava Jagića br. 5 (u dvorištu muzičke škole)

Svakodnevno se borite sa pojačanom anksioznošću, napadima panike i strahovima?
Ako živite svakodnevno u napetom stanju straha od svega što bi moglo da se desi, ili nečega što bi vam se moglo dogoditi sa zdravljem – koje je vaše sigurno mesto na koje se povlačite?

Da li je to vaš dom? Roditeljski dom? Društvo neke bliske osobe? Blizina partnera?
Da li panično nazivate prijatelje i roditelje samo da bi vam odvratili pažnju od vašeg unutrašnjeg  sveta u kojem vam trenutno nije prijatno?
Da li to u jednom trenutku prestaje biti fizički prostor ili kontakt sa bližnjima i postaje beg u neku radnju tipa čitanje, pospremanje, gledanje televizije?

Što ako postoji mogućnost da to sigurno mesto postoji negde duboko u vama?
Iskustvo Helene Šunjić
, koja će voditi radionicu, govori da svako od nas poseduje to mesto u sebi, mesto mira, mesto spokoja i neizmerne sigurnosti. Mesto na kojem smo sigurni, bez obzira na to što se događa spolja. Mesto na kojem je sve ok, bez obzira što se događa u nama samima. Mesto gde možemo da se sklonimo od horora panike, straha i stalne napetosti.

Želite da osetite koje je to mjesto?
I bez obzira na to da li ga već poznajete ili vam je potpuno nepoznato, ova radionica će vas povesti na putovanje gde ćete osetiti šta znači biti siguran sam sa sobom, u miru sa unutrašnjim svetom i svim strahovima koji žive u vama.

Radionicu vodi Helena Šunjić, integrativna terapeutkinja, koja je nakon punih 15 godina bavljenja problematikom napada panike i anksioznosti i nakon završene četverogodišnje edukacije za integrativnog terapeuta u Centru za integrativni razvoj-Zagreb, kao i dvogodišnjeg naprednog treninga iz liderstva i lične moći, došla do pozicije dubljeg razumevanja i znanja o uzrocima napada panike i anksioznosti, te posledicama na čovekov život.
I sama se godinama borila sa po nekoliko napada dnevno, uključujući konstantnu anksioznost, strahove koji dolaze sa njom, kao i agorafobijom koja se razvila kao odgovor na negaciju problema. Tražeći rešenje van okvira službene medicine, koja nažalost i dalje ovu problematiku rešava upotrebom lekova, naišla je na integrativnu terapiju. Nakon nekoliko godina upornog rada na sebi odlučila je da pomogne drugima koji se susreću sa istom problematikom.

Kroz predavanje, razgovor, pokret, disanje, ples i meditaciju zajedno ćete pronaći to mesto mira i sigurnosti u subotu 3.3.2018. u Beogradu, Infinity Centar Beorad, Vatroslava Jagića br.5, zgrada u dvorištu muzičke škole, od 10-17 (pauza za ručak 13-14:30).
Kako se radi o radionici telesnog pristupa, ponesite nešto udobno za presvlačenje, flašu vode i ćebence kojim se možete pokriti i utopliti tokom meditacije.

Za detalje i cenu se možete javiti na mail: hkrajcar@hotmail.com ili u inbox https://www.facebook.com/events/1796445030657167/.