Miris pozitivnog duha
Neka svet bude bolji zbog vas, zato što ste vi rešili da budete bolji

Volim da darujem, volim da kreiram poklončiće za drage ljude, prijatelje, za moje čitaoce… Darivanje je jedan od sastojaka koji čine moj recept za sreću. Darujem od srca, sa puno ljubavi i bez očekivanja. Takvo darivanje mi donosi dobru energiju, takva energija kruži, prenosi se i ponovo dolazi do mene, ili do onoga ko daruje, ali u sasvim drugom obliku.

Često mi se čude, zašto imam potrebu da nekome nešto poklonim, jer ja kao autor knjige Miris pozitivnog duha, kreiram, divne poklončiće i poklanjam mojim dragim čitaocima. Poklanjam iz srca, sa puno ljubavi, bez ikakovog očekivanja, a verujte mi, mnogo dobijam zauzvrat. Možda se čudite šta dobijam, kada samo dajem. Sada ću i to potanko objasniti. Probajte i vi, pa će vam tada sve biti jasno.

Evo ovako: Pre svega, uživam u razmišljanju šta bi to mogla još da darujem uz knjigu mojim dragim čitaocima, istražujem, osmišljavam, kreiram, uživam svakog trenutka u svemu tome, sa željom da ti moji mali poklončići budu podsetnik mojim čitaocima koliko je pozitivan način razmišljanja dobar i koliko blagoslova donosi u život onih koji u skladu sa svojim dobrim mislima i žive.

Drugo, kada pošaljem naručenu knjigu, ili istu kupe u knjižari, a ona bude sa stilom i ukusom upakovana, sa puno malih poklončića, onda razmišljam o mom čitaocu… Kako je njemu kada sve to otvara, kako se raduje, kako ne veruje u to što vidi, kako ga obliva radost, talas sreće, kako mu titra osmeh na licu, kako ima potrebu da to pokaže, majci, deci, partneru, kako se u njemu budi ljubav, jer oseća da je to sve sa ljubavlju spremljeno i knjiga, i posveta, i sve ono što nju prati do ispruženih ruku čitaoca. E, tu smo, tu je moja druga dobit, to budi u meni predivan osećaj, jer ja u svojim mislima doživljavam sve to što i moj iznenađeni čitalac… i tako već stotinama, stotinama puta, proživljavam divan film u svojoj glavi.

Pa, ako ste se i pitali odakle meni taj pozitivni duh, koji traje, odoleva iskušenjima, kako ja mogu toliko da pišem, pričam, i sve to zaista i živim, kako sve u životu prihvatam sa lakoćom i čini se da je kod mene sve lako i lepo, pa evo baš ovako… odavno  sam shvatila da je između ostalog i darivanje jedan od sastojaka koji čini moj recept za sreću.

Pages: 1 2 3