srecna

Ispunite svoj život novim iskustvima
NEPROCENJIVE ŽIVOTNE RADOSTI

Postoji mnoštvo stvari na koje danas možete da potrošite novac. Kuće, automobili, tehnologija – sve su to stavke koje mame da ih kupimo. Ali, možda nam neke druge opcije mogu doneti veće zadovoljstvo, ono koje će nam ostati mnogo duže u sećanju

Razmišljajte o tome dok kupujete najnoviji model telefona, još jedan par cipela, dok gomilate materijalne stvari koje vam suštinski nisu neophodne. One koje mogu da vas zadovolje samo na trenutak, koje će nakon nekog vremena postati sasvim obične. Verovatno nećete za deset godina otvoriti cipelarnik i pomisliti u sebi: “Kakve su to cipele bile… koja boja, miris, još i danas me prođu žmarci kad ih se samo setim…”. Možda i hoće? Ali, zaista, zaista retko. S druge strane, ako otvorite album sa slikama, ili vas neka TV emisija, priča, fotografija na netu ili u časopisu podseti na doživljaj koji ste iskusili, vaše emocije će i tada, posle toliko godina, ponovo isplivati na površinu.
Iskustva žive zauvek. Ako potrošite novac na iskustva, za razliku od materijalnih ili merljivih stvari, doživećete mnogo više radosti i zadovoljstva u životu.

1. Iskustva su neprocenjiva. Kupovina stana, kuće, automobila, sigurno će svakoga učiniti srećnim, ali se čovek vremenom navikne na sve te stvari pa se samim tim i zadovoljstvo smanjuje.
Nasuprot tome, iskustva nikada neće izgubiti svoj sjaj. Čak i ako potrošite malo više novca za neki koncert, to iskustvo nikada nećete zaboraviti. Uvek se možete vratiti u taj trenutak i prisetititi se prijatnih osećanja. Putovanja, druženje sa porodicom, prijateljima, to su trenuci koji se pamte. To su životna iskustva koje nikada neće biti zamenjene bez obzira na to koliko automobila ili tehničkih uređaja da kupite.
To ne znači da treba da prestanete da kupujete stvari koje su vam potrebne u životu. Ali, pre nego što odlučite da kupite još jedan predmet, zapitajte se da li bi možda mogli da potrošite taj novac na neko lepše iskustvo.

2. Iskustva pomažu da otkrijemo svoju svrhu i strast. Kad odlučite da potrošite novac na neko novo iskustvo, znači da ste krenuli da pratite svoju intuiciju i idete za onim što će vaš život učiniti potpuno drugačijim. Vaša iskustva ne moraju da budu skupa ili grandiozna, a mogu da vas usmere ka nečemu što će postati smisao novog života. Ako, na primer, uživate u sportu, možete svoju energiju da usmerite na otvaranje nekog sportskog kluba. Ovo važi i za bilo koju drugu strast koju imate u životu.
Iskoristite to što volite, preusmerite svoje iskustvo na konkretnu oblast jer je uvek najlepše kada radite ono u čemu uživate. Setite se samo rečenice: Radite ono što volite i nikada više nećete raditi. Iskoristite svoju strast, to je investicija koja će se uvek vratiti – kroz rad, novac a posebno kroz veliko zadovoljstvo!

Pages: 1 2