Feng šui za ljubav MESTO ZA DVOJE

Feng šui za ljubav
MESTO ZA DVOJE

Ako planirate useljenje u zajednički prostor, mesto ljubavi samo za vas dvoje, nekoliko feng šui tajni će vam pomoći da uspostavite ravnotežu u ljubavnom životu i napravite ljubavno gnezdo za zajednički život

Da bi se bilo šta promenilo u vašem životu po feng šuiju se uvek kreće od sređivanja nereda u domu u kojem živite ili tek planirate da se uselite.

Fizičko sređivanje. Raščistite nered, izbacite nepotrebne stvari, pomerite krevet bar 1 cm, obrišite prašinu i sredite ceo stan. Ako se tek useljavate, kompletno čišćenje stana pre useljenja se podrazumeva.

Energetsko pročišćenje. Energetski očistite prostor upotrebom sušenih biljaka i briketa (ugalj), s namerom prizivanja lepih emocija (sušene biljke možete da kupite u prodavnicama zdrave hrane ili ih upotrebite iz kesica čaja).

Miks koji možete da napravite:
Žalfija – čisti negativnu energiju
Bosiljak – unosi energiju ljubavi
Majčina dušica – naklonost ili privrženost
Neven – radost
Hajdučka trava – večna ljubav
Lavanda – predanost

Miris jasmina. Ako niste u mogućnosti da uradite pročišćenje sušenim biljkama, upalite štapić jasmina i zatvorite prozore. Neka njegov miris ispuni prostor.

Mandarinske patke (Feng Shui shop na Institutu) odličan su aktivator za emocije. Napravljene su ručno u Lasi (Tibet), i imaju gorski kristal u telu, koji se puni.

Oltar za ljubav. Predstavlja centralnu tačku između neba i zemlje. Oltar je mesto na koje svojim rukama postavljate određene stvari i time aktivirate njihovu energiju. Možete da ga postavite u središte doma ili u spavaćoj sobi. Namera je veoma bitna pa tek nakon nje ukrasi koje ćete postaviti.

Postavka oltara:
– Izaberite deo komode ili stočić na kojem ćete postaviti oltar
– Postavite mali stoljnjak u crvenoj ili pink boji
– Na sredinu stoljnjaka staviti malu sveću (energija vatre je obavezna jer plamen svojim dimom nosi vaše želje do neba kako bi se što pre ostvarile)
– Nekoliko cvetova (yang energija) i simbol ljubavi (dekorativno srce)
– Napišite pismo želja vezano za ljubav i postavite ga ispod sveće. Kada sveću upalite, zamislite kako se želja sa dimom sveće penje do neba i veoma brzo ostvaruje.

Ogledala. Nikada ne postavljajte ogledala u spavaćoj sobi jer ona mogu da prizovu neverstvo.

Tekst: Sandra Drinčić, feng shui stručnjak i predavač

www.feng-shui-institut-sd.com

Antistres misao