Naslovna / Otvoreni um / Alternativni izbori / Elena Antonovska Edizer
ENERGIJOM MENJA ŽIVOTE
Elena Antonovska Edizer ENERGIJOM MENJA ŽIVOTE

Elena Antonovska Edizer
ENERGIJOM MENJA ŽIVOTE

Prilikom jednog od njenih dolazaka u Beograd razgovarali smo sa Elenom Antonovskom Edizer o načinu na koji voli da razmenjuje sa ljudima energiju. Posle par minuta „posao“ je postao druženje. Naš prvi susret pretvorio se u razgovor nalik onom sa prijateljicom koju poznajem celog života

Elena živi i radi u Makedoniji, u Skoplju, gde je i rođena. Poznata je i tražena zbog znanja i veština koje ima. Hajde da pomenemo one najvažnije: reiki master, pranic healing (prana hiling), praktičar za EFT, wingwave, NLP, Bahova cvetna terapija, regresoterapeut… U rodnom gradu vodi Centar za koučing i lični razvoj Lux integra, odnosno za pomoć svakoj duši koja pomoć zatraži.
Šta od svih veština da izdvojim kao osnovnu, i otkud joj toliko titula? Pitam, a jasno mi je da se znanja ne plaši, već ga oberučke prihvata. I da joj je cilj jedan: da pomogne što većem broju ljudi, da zaleče dušu, telo, zapravo oboje.
– Kao srednjoškolska sam se šalila da ću otvoriti kancelariju u kojoj ću slušati probleme ljudi i pomagati im da ih reše, tešiti, pričati. Bila sam „rame za plakanje“ mnogima, i to sam zaista i volela.

Ništa nije slučajno. Prepričava svoj nimalo lak život, koji bi na svakome ostavio ozbiljne ožiljke. Ona je znala svoje rane da ZALEČI. Kaže da je sve počelo u pravom, a ipak teškom trenutku.
– Pre deset godina bila sam u ozbiljnoj životnoj krizi. Bila sam u braku sa čovekom koji me je na sve načine zlostavljao. Ostala sam bez novca, bez prijatelja, bez porodice, posla, bez ičega. Nisam mogla, ni znala kako da ga se oslobodim. Živela sam u strahu, imala napade panike i paranoje da me neko prati, nisam smela da izađem iz kuće. Kako ništa nije slučajno, upoznala sam ženu koja radi u Skoplju u Centru za žrtve nasilja, razgovarala s njom i potražila pomoć. Odmah su mi pomogli savetima, pravnom pomoći, sastavili su tužbu i pripremili sve što je potrebno za postupak pred sudom. Tako sam se rešila nasilnika, priseća se Elena.

Zatvaranje ciklusa transformacije

Zatvaranje ciklusa transformacije

Otvorila su se vrata. U tim mesecima neizvesnosti i straha, poznanici su je pozvali na časove pranic healinga (prana hiling, prana izlečenje). U Skoplje je doputovala poznata dama iz Austrije, da bi tamo prvi put održala kurs. Posle prvog završenog stepena, krenula je na sledeći, pa sledeći… a nakon godinu dana učenja, počela je i sama da organizuje obuke i radionice. Uspela je da nađe prostor, registruje i otvori Centar, i krene da radi punom parom. Ne samo kao organizator, već i kao TERAPEUT. Ubrzo je dobila i prvu instruktorsku licencu za prana hiling, koju je potpisala njena mentorka, čuvena Kraudija Dikman (Claudia Dieckmann) iz Instituta za rad sa energijama (Institut für Energiearbeit) u Beču.
– Stekla sam pravo da predajem, ali nastavila i da se obrazujem. Ušla sam i u svet reikija, upoznavši učiteljicu ove veštine i metode Suzan David iz Mađarske.

Krenulo je. Kako kroz smeh priča, interesovala se za sve, gutala nova saznanja, ponekad i neočekivanim redom. Prvo je položila za profesionalnog životnog trenera na Ericksonovom koledžu, pa tek onda završila NLP i wingwawe. Pitam, je šta je završila u sistemu zvaničnog obrazovanja.
– Ja sam diplomirala informatiku, kratko odgovara.
I kad je zapazila moju zbunjenost dodaje: – Da, ja oduvek radim neočekivano. Uvek sam bila prilično aktivna, brbljiva, besna kao dete. Ali pametna i odlična u školi. Bila sam i prilično destruktivna, VATRA koja pali sve, i dobro i loše. Takav mi je bio život, isuviše težak da se podnese bez nekog odbrambenog mehanizma.