Naslovna / Bonus za dušu / Čovek koji spaja generacije
Tesla i bitka na magnetnom polju
Čovek koji spaja generacije Tesla i bitka na magnetnom polju

Čovek koji spaja generacije
Tesla i bitka na magnetnom polju

„Tesla i bitka na magnetnom polju“ je prilika da probudimo ono uspavano dete u sebi, oslobodimo se teških misli, pustimo čulima da uživaju u ovom predivno neobičnom mjuziklu, ali, i naučimo štošta o Tesli.

Odrasli na sceni igraju potpuno oslobođeno i prijatno iznenađuju sve u sali. Još veće iznenađenje za publiku su deca koja igraju kao odrasli, ozbiljni i školovani glumci.

Jer, pozorište, to je igra. Ne mora biti uvek drama, velike misli i dileme uz sudbinska razrešenja. Pozorište je i pesma i ples, kada priča teče kao voda, kada svako malo na njenoj površini zaiskri sunčev sjaj.

U predstavi igraju Đorđe David Nikolić (u ulozi Groma), Marko Marković (Nikola Tesla), Dušica Novaković (Alava), Lena Stamenković i u alternaciji Dunja Jeličić (devojčica Luna), i izuzetno talentovana deca iz hora „Čarolija“ i Studija kulture govora i glume Dečjeg kulturnog centra Beograda, i to kao oblaci, elektroni, mračci, telefon, mikser, lampa, daljinski, televizor i dr.

I nije slučajno što je u produkciji Dečjeg kulturnog centra Beograda, i što je produkt saradnje Romčević – Vukomanović, odnosno što je potpisuju oni koji su se do sada mnogo puta potvrdili kao izuzetni u onome što rade.

Tesla spaja sve generacije, sve ljude, svi smo mi u istom kolu, i umesto što se opiremo i zatvaramo umove za nove stvari, zar nije i bolje i lepše da, iako ne znamo korake, zaigramo?

Deca su sa premijere izašla nasmejana i razigrana, a odrasli, kojih je i bilo više, pevušeći neku od numera i sa onim sjajem životne radosti u očima. No stress no press, ma šta da vam piše u krštenici.

Preporučila: Željka Zebić
Foto: arhiva dkcb.rs