Leksikon BOŽANSTVENE ŽENE

Najbolja stvar o tebi si ti
Leksikon BOŽANSTVENE ŽENE
Vanja Bokun Popović

leksikon vanja bokun popovicKada smo bile devojčice, leksikone smo davale drugaricama koje su se “upisivale u njih”.

Ovo je LEKSIKON BOŽANSTVENE ŽENE, kakve smo baš sve mi u međuvremenu postale, ma kako nam ponekad ne izgleda tako. A kada dođe vreme kada posumnjate u svoju BOŽANSTVENOST, Leksikon će vas na to podsetiti.

Zbog toga je ovo posebna knjiga koja se poklanja sa ljubavlju onima koji su u nekom trenutku našeg života ostavili svoj trag. Ili, onima koji će to tek uraditi. Vi ćete ih prepoznati i znaćete da je knjiga baš njima namenjena.

Jeste li čuli za Jutarnje stranice? Sa njima započinje dan mnogih ljudi, a i Leksikon Božanstvene Žene.

Prelazeći sa jedne strane Leksikona na drugu i zapisujući svoje misli, iz njih će isplivati pregršt ideja, snova, kreativnosti, koje ste potisnuli ko zna u kakvim situacijama, ne dozvoljavajući im da se ispolje. I kada se iz nekog prostora vašeg uma one pojave i smeste na papir, vratićete se zaboravljenom, a onda će početi da se otvaraju ko zna koja i kakva vrata koja ste davno ostavili zatvorena iza vas. I prepustili se “takozvanom” životu.

Koliko je bitno spoznati sebe, pa to saznanje prenositi i širiti dalje?  – postavlja pitanje autorka. I prenosi svoje iskustvo, koje je “okidač” svima onima koji lebde u prostoru nepoznavanja sebe.

“Kada nam se ukaže životna spoznaja, ona prođe kroz sve ćelije našeg bića i postaje deo nas. Samo takvo saznanje mi istinski možemo preneti na druge.”

Ovo je samo delić magičnih rečenica nakon kojih će svako osetiti kakva je čarolija baš život koji živi. Ili, ako nije tako, kakva bi čarolija on mogao da postane. Samo ako želimo.

A koja je to tačka preokreta?
Vi treba da otkrijete svoju.

A Vanja je sa svima nama podelila svoja lična iskustva koja su dovela do njene tačke preokreta. Nekada kroz izjave, a nekada  u formi intervjua koje je imala u raznim časopisima i emisijama.

“Vrati se i ti unazad i priseti se svojih najranijih tački preokreta…
Svaku ispiši na papir.
Ko si postala zahvaljujući tim tačkama preokreta?”

Svaki kraj i početak nove godine može da bude još jedna tačka preokreta, tačka kada se donose važne odluke.
Ako osećate da je sada pravo vreme za još jednu vašu tačku preokreta, ako ste spremni za to, ispišite svoje stranice, popunite Leksikon BOŽANSTVENE ŽENE… i napravite prvi korak u novi dan i vaš novi život.

Leksikon Božanstvene Žene je živa knjiga, piše na poslednjoj strani.
Ona diše, misli, oseća zajedno sa tobom.
I stalno nas podseća da smo najbolja stvar o nama – mi same.

Preporučila: Jasmina Stefanović