Astro ćoše ALIsa

Astro ćoše
ALIsa

Merkur završava svoju misiju u znaku Jarca. Dovršava stare planove i postavlja osnove za nove. 16.januara ulazi u znak Vodolije i što je najlepše polako se udaljava od strogog Saturna i Sunca koja ga zbunjuje. Donosi nam nove ideje, vizije i osećaj slobode. Najvažnije – bistre misli i dobre rezultate. Oni sa Merkurom u Vodoliji, obnoviće stara prijateljstva i steći nove prijatelje.

Venera ulazi u znak Ribe 13.januara, oko 9 uveče. Ko se sprema da ide na doček Nove godine po starom kalendaru, doživeće neočekivano lep provod. Venera u Ribama egzaltira. Kada prelazi preko ovog znaka svima donese po neku neočekivanu radost i lepotu. Ženama potrebu da se doteruju, a muškarcima uživanje pored lepih žena. Samo će žene sa Venerom u Ribama – u natalnom horoskopu biti u velikom iskušenju da se zaljube, iako su možda već u vezi. Previše isticanja lepote završi u svojoj suprotnosti. Venera na kraju znaka Ribe je divna, ali za sebe, za druge ne mari mnogo, osim ako joj ne ponude dovoljno dobar ram. Lepa, talentovana, ali i nesrećna, jer uvek misli da nije dobila dovoljno za uzvrat. Lakomislena, jer veruje u materijalne vrednosti. Kasno proverava karakter nosioca „krune“. Taji po nešto, a postane žrtva tajni neke druge osobe, čije kvalitete nije dobro procenila. Beži u novu vezu. Često pravi istu grešku. Ali jeste lepa, toliko da ne možeš da gledaš nju, bez uzdaha. Pokreće modne točkove i filmska platna cakle od njenog zanosa. Kad peva treperi u čoveku želja da joj se približi. Ipak nije boginja. Često je zaljubljena samo u sebe. Nije svesna da je inspirisala mnoge i da su dela posvećena njoj lepša od nje, da su je nadrasla i da će se pamtiti dok traje vreme.

Venera u Ribama ulepša svako polje horoskopa: 1.Izgled – nov stil u oblačenju, frizura, šminka 2. Dobitak – novac – potrošen na ulepšavanje (parfem, nakit, muškima – kola) 3. Kontakti sa okolinom lepi, kratka putovanja zabave radi, nov telefon 4. Zavese za kuću, sobno cveće, slika ili ikona 5. Posete pozorištu i bioskopu, sreća u ljubavi, muškima udvaranje, zaljubljivanje,veridba            6. Ulepšavanje radnog prostora, nova ogrlica za psa ili mačku, lep odnos sa kolegama 7. Ljubav, ljubomora, ugađanje partneru, udvaranje javnosti         8. Sitnice koje obnavljaju strast, vino, šampanjac, dobar  trgovački period   9. Otkrivanje novih – starih pisaca i pesnika koji su veličali ljubav, medeni put, radost sa unucima 10. Poslovni uspeh, nagrada za originalnost, 11. Prihodi rastu, prijatelji se ponovo sastaju, 12. Slatke tajne – kolači, cipele, fetiši, sve što nije planirano, a kupili smo, jer nas raduje ili prosto ne možemo da odolimo, poseta manastiru, ljubav na poslovnom putu.

Mars, Jupiter, Sunce, Saturn i Pluton su i dalje u istom znaku – u Jarcu. Donose ozbiljnost i prelomne trenutke u porodičnom životu mnogih. Menjaju nam stavove o stvarnosti. Uspeh jednih, možda je pad za druge. Saturn 14.januara prelazi preko Plutona, a posle par dana Pluton ga sustigne, pa su ponovo na istom stepenu. Ovo govori o nemilim događajima u svetu. Običnom čoveku donosi porast strahova od svega i svačega. Mars u Strelcu od 13.januara kada Venera ulazi u znak Ribe, može da sretne “djevojku iz kraja” i da se zaljubi. Ili da prosto pronađe osobu koja voli iste teme, misli slično. Ova dva znaka Strelac i Ribe, imaju istog vladara – Jupitera. Venera i Mars grade kvadrat – susret, začikavnje, a za one koji imaju ovaj aspect u natalnoj karti, sukob koji prerasta u privlačnost. Jer ovo su jedine dve planete, kojima prija opozicija i kvadrat, prosto zato što i predstvljaju suprotne polove – muškarce i žene. Pošto je Jupiter u Jarcu i bavi se poslovnim napredovanjem, napokon će zahvaljujući Veneri, kreativnost ući na velika vrata. Popularnost umetnosti raste. Zarade od umetnosti na žalost ne. Srbija je u horoskopu Jarac. Sve je teško, čekanje, zakidanje, stezanje. Tradicija i koreni su na udaru. A duh raste!

Uran je krenuo direktnim hodom i utiče na promene u prirodi. Pošto je u Biku koji predstavlja samu Zemlju, nastavlja nagle promene na njenom licu, koje niko ne voli. Opominje ekologe i državnike, da se ozbiljno spremaju i preduprede neke od promena.

Neptun čeka da Venera pređe preko stepena gde se on nalazi. 27.januara Venera, Neptun i Mesec biće na istom stepenu i istom znaku – u Ribama. Doneće nove nade i lepotu duha.

 O ženi…
“…Samo si lepota koliko si tajna, samo si istina koliko si žudnja…” Jovan Dučić
“…Školjka je žena, kneže moj…” Mika Antić
“O gdje si sada, gdje si Bezimena” Gusatav Krklec
“Svu večnost za te, divni trenute, Santa Marija della Salute” Laza Kostić
“Ostaj nedostižna, nema I daleka, jer je san o sreći više nego sreća” Jovan Dučić
“Nedaj se godinama moja Ines” Arsen Dedić
“Tiho noći, moje zlato spava” Jovan Jovanović Zmaj
“Kad si zvezda sele moja, da si među zvezdicama” Branko Radičević

Srećna Srpska Nova godina!

Aleksandra
061 63 1 63 96
Antistres misao