ASTRO ĆOŠE ALIsa Sunce, Sunce, Sunce!!

ASTRO ĆOŠE ALIsa
Sunce, Sunce, Sunce!!

Mesec je u ponedeljak 9. 3. takođe u Devici. Oko 8 sati uveče (20:23) je pun Mesec. Donosi ženama pune ruke posla, kao da ništa ne može da se ostavi za sutra. Svima potrebu da još malo proslave Dan žena uz pevanje i vino. U dobrom aspektu sa planetama koje su Jarcu, dobre promene su na pomolu. Nagrade za sve koji su vredno radili stižu ili zvanično ili kroz duhovnu satisfakciju. U utorak i sredu, 10.i 11.3. Mesec je u Vagi. Raspoloženja variraju od optimizma do pesimizma, gore – dole. Dobro je da Merkur napokon kreće direktno, pa će barem iskazivanje emocija biti jasnije. Pomirenje sa starijim članovima porodice, dobar trenutak ili čak i dogovor sa šefom – predpostavljenim. Mesec nema aspect sa Suncem, pa donosi i osećaj praznine i prolaznosti svega. Nekome (sa Mesecom u Vagi) osećaj odbačenosti, dan za tugu. Sreda 11. 3. je dan za kreativnost. Ali ne i za premeštanje nameštaja, jer Mesec – Mars, Jupiter imaju kvadrat. Neki težak predmet može da padne ili da nekoga povredi. U četvrtak i petak Mesec je u Škorpionu. Loše mesto za Mesec. U četvrtak gradi opoziciju sa Venerom i Uranom. Donosi razdražljiva stanja. Devojke u potrazi za provodom mogu da dožive neprijatnost na nekom splavu (Škorpion), od nekog navalentnog a “uglednog” gosta. Inače Mesec u Škorpionu svima sa ovom pozicijom u natalnoj karti,  jednom mesečno donese “crne” misli. Ono što je dobro za njih – to je dar za lečenje biljkama i posebna  moć regeneracije. Petak 13. Mesec je u Škorpionu i u padu, ali gradi dobre aspekte sa Suncem, Saturnom, Jupiterom i Marsom, pa će ovo biti ustvari srećan dan. Završiće se uspešno neka operacija, porođaj ili intervencija. Popravke vodovodnih instalacija će se okončati bez velikog troška. Subota i nedelja stižu ko poručene da se ode negde na kraći ili čak i duži put. Mesec je 14. i 15. marta u Strelcu. Posete koje su obaveza i uživanje, osećaj slobode i pripadanja dobroj tradiciji. Nedelja će opet za neke da bude radna, jer je to jedini dan kada može da se preseli mnoštvo sitnica koje su čekale dovršavanje selidbe ili spremanje kuće.

Sunce je Ribama do 20. marta kada ulazi u znak Ovna. Ovo je početak proleća. Vreme je mnogo ranije nagovestilo da proleće stiže, zbog Venere koja žuri ispred Sunca, pa je već prošla ceo znak Ovna. Sunce i Neptun 8. marta imaju poklapanje na 18. stepenu Riba. Donosi nam posebnu emotivnost, nadahnuće i veselje. Ako postoji loš aspect u natalnom horoskopu rođenih u znaku Riba (Sunce u Ribama i opozicija, ili kvadrat sa Neptunom) mogu da se osete izdano, iznevereno baš na ovaj dan.

Merkur je Vodoliji od 3. marta u retrogradnom hodu do 10. marta. Vratićemo se da dovršimo planove, upotpunimo vizije novim slikama. Jedino ispoljavanje misli, reči i odluka čeka pravi trenutak. Kada krene direktno Merkur je još par dana u Vodoliji. Treba dobro iskoristiti ove dane, jer kada ponovo uđe u Ribe, Merkur se ponaša kao da je opet retrogradan – Ribe su mesto njegovog slabog delovanja. Period od 10. do 15. marta je pogodan za dovršavanje svih poslova koji imaju veze sa papirima, komunikacijom, projektima. Od 16.marta Merkur prolazi kroz Ribe. Ulazi u znak Ovna 11. aprila – na rodjendan Novog Beograda. Od tada počinje neki nov period i nudi mnoga ostvarenja planova koje sada pravimo ili dovršavamo.

Venera žuri da preleti znak Ovna. Početke, kojima se bavila u ovom period, moći će da razrađuje u sledećih mesec dana. Ubrzala je i dolazak proleća, unela pometnju u ratarske poslove. 5. marta Venera ulazi u znak Bika. Ovo je znak kojim vlada. Trebalo bi da nam svima malo izoštri smisao za sticanje dobitaka, jer ona upravo to i radi u Biku. Osim što je obdarena vanrednom lepotom i skladom, u ovom znaku ona vlada materijalnim dobrima, pa tako je glavni pokazatelj novčanih uspona i padova. Odmah na početku znaka Bika, čeka je Uran – naglost. Imaćemo potrebu da napravimo nekakve prodaje i kupovine većih razmera. Horoskop kaže da treba biti veoma oprezan, jer Venera gradi kvadrat sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom. Ovo znači promene koje ne možemo da predvidimo, pa tako i moguće gubitke.

Mars je u Jarcu. Simbolično predstavlja novu ličnost u svetu biznisa ili politike, koja se trudi da bude što bliže vrhu i onima  koji predstavljaju autoritete. Ima i podršku,  ali sve dok prepoznaje svoj niži položaj u odnosu na njih. Borbenost po svaku cenu (Mars) se ne isplati (Jupiter) preko reda, pa sledi hlađenje i stezanje (Saturn). Na sve to Pluton pokušava da otvori “mala vrata”, što i nije vidljivo odmah, ali kasnije donese sramotu i kajanje. Mars ima dobre aspekte sa Suncem – dobru kondiciju, zdravlje. Nudi nam neku vrstu rešenja za zdravstvene probleme od kojih strepimo, a to je stalna fizička aktivnost i tečnosti (Neptun u Ribama – čajevi).

Jupiter, Pluton i Saturn su u Jarcu. Sužava se međuprostor između njih, što nije dobro. Nadvladavanje velikih uvek puca preko leđa malih. Pluton ostaje u Jarcu duže od ovih planeta, ali u poklapanju sa njima, donosi čudne i fatalne pojave. Često se čuju imena važnih vođa, njihove izjave i pljušti od obećanja. Sled dogadjaja je drugačiji, pa narod već ima svoje stare dobre izreke “Šut ne može sa rogatim”. Saturn 22.marta ulazi u znak Vodolije. Boravi u znaku oko 3 godine. Svakako donese novu energiju i uspeh posebno onima koji imaju u natalnom horoskopu Saturna u Vodoliji. Vodolijom vladaju Uran i Saturn, pa predskazuju novine, pomake u nauci i više brige za ljude.

Ono što nam svima greje srce je radjanje proleća i divno, toplo, darežljivo SUNCE! Naučimo drevnu indijsku vežbu koja zateže sve mišiće i leči telo – Surya Namaskar –  POZDRAV SUNCU!

Aleksandra
061 63 1 63 96
Antistres misao