Andrea Antić Zaboravili smo da se slušamo i družimo

Andrea Antić
Zaboravili smo da se slušamo i družimo

Naučila je i da kaže „ne“, što joj je ranije stvaralo poteškoće. Ali, i da bude zahvalna na onome što ima i onome bez čega je ostala, jer je sve što se dešavalo stvorilo nju baš ovakvu. A onda je pokrenula svoj „krug sreće“ umetničku školu za decu „Fortuna rota“.
– Volim ta druženja i rad sa decom. Već u prvom osnovne sam znala da su prava moja ljubav i sanjala da budem advokat kada porastem. Međutim, moja druga ljubav je ples. Dok sam studirala, držala sam časove plesa u jednoj školi glume, i otrila koliko uživam dok radim sa decom. Kako sam učila i da sviram klavir, odlučila sam da otvorim sa prijateljima i saradnicima školu za sve koji imaju od 4 do 18 godina. Da ih učimo plesu, pevanju, glumi, držimo časove klavira, primenjene umetnosti. Sada znam – bio je to izazov koji sam oduvek želela. Da prenosim svoje znanje, učim ih kako je lepo počinjati dan muzikom, kretati se u njenom ritmu. Veliko je to zadovoljstvo.

Ali, Andrea i sama i dalje uči. Čita knjige, u poslednje vreme posebno voli one iz oblasti psihologije i pedagogije. Da bi upoznala sebe bolje, ali i razumela više one kojima je okružena, posebno decu.
– Shvatila sam da mi je potrebno neko moje vreme i naučila da budem sama sa sobom, da se umirim, nađem neki svoj pravac i posvetim mu se maksimalno.
I tako između dva posla, dve ljubavi, Andrea Antić ima vremena i da se posveti sebi, svojoj duši i umu, i opusti. Kao recimo uz sve vezano za more, koje je i energizuje i smiruje.
– Moja gumica za stres je ples, pre svega latinoamerički, još od detinjstva. Volim senzibilitet koji ima. Kada sam na sceni ja sam neko ko u stvarnosti ne postoji. Zato svima kažem: ako želite život bez stresa, igrajte.

Tekst: Željka Zebić
Antistres misao