Alisa
Astro ćoše

O čemu bih pisala ne znam. Kao da su već sve rekli. I oni koji znaju nešto o astrologiji i oni koji ne znaju (a i neće da znaju jer je „to sve bez veze“). Znam da sam počela kao radoznali, blago razočan u život  – đak, jedne škole astrologije. Trebalo mi je najmanje pet godina da shvatim i primenim ono što sam tamo čula. Zapisala. Pročitala u raznim knjigama. Proverila na primerima najmanje (po savetu Učitelja) pedeset puta – praveći horoskope svim prijateljima, rodbini i komšijama. Dosadno. Ne znam kada se desio klik, ali se desio. Ključ je bio tu negde, brava kao da je bila malo „zaribala“ pa se nije dalo otključavanje svih značenja. Odjednom, eto smisla. Skok u Astro „Zemlju čuda“ i „Astro Alisa“ traži neki odgovor od likova iz ove baš zanimljive priče. Imena su im poznata: Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluton.

Povremeno čitam nedeljni, dnevni, mesečni horoskop u novinama. Uvek mislim: „Ko ovo piše?“ I zašto, kad to ne može biti tačno. Programirajuća rečenica: OVNOVI ĆE OVE NEDELJE… bla, bla. Dobro jeste, ali samo je Sunce sigurno to koje reaguje na taj komentar (Jer je samo Sunce siguno u Ovnu, a ostale planete – ne zna se…).

Ljudi u stvari počnu da očekuju da se to desi i ako se desi nešto slično, pomisle „E, a baš sam to pročitao/la u novinama, vidi kako pogađa“.

Netačno. Šta će se desiti, desiće se. Upozorenja ili pozitivna strepnja, stižu iznutra i ako horoskop pomaže, a može to, pomoći će samo ako po nešto osnovno o tome znamo.

Eto o čemu ću pisati.

„Zec je izvadio džepni sat. „Strašno kasnim!“ rekao i zbrisao u…“
Bajku
Alisa je naravno pošla za njim!

Svaki kompjuter ima neki prost Astro program. Neka ti izračuna Natalnu kartu. Uradi za sebe spisak:

  1. Planete u poljima i znacima (tačan stepen)
  2. Početak 1.7. i 4.10. polja (stepen, znak)

(U prevodu: Ja, ti, kuća, posao)

Za početak dovoljno.

I sad polako.

Astro Alisa 1

Tumačenje

Šta je novo? Mesec menja znak svaka 2-3 dana. Prva dva dana Strelac donosi misli o putovanju i trošenju para za Novu godinu. Kome? Svima. Pošto Mesec vlada Rakom (Rak između ostalog predstavlja narod, pa njegovo kretanje uvek osete svi ljudi…). Znak preko puta je njegov pad. To je Jarac. Dok je u Jarcu od 28. do 30.11.– donese hladno vreme, hladne emocije. Oni koji imaju Mesec ili u Raku ili u Jarcu osetiće ova tri dana kao teška – ili će nekoga napasti kritikama, ali će biti kritikovani. Misli o štednji ili kako da „sečem uši i krpim …“.

U Vodoliji Mesec odahne i razduva naše lažne nade. Vetar. Sloboda, nova nada… idemo dalje…

Pages: 1 2