Naslovna / Bonus za dušu / Astrologija i slične priče / ALIsa Astro ćoše
Šta nam donosi nebo do 8. decembra
ALIsa Astro ćoše Šta nam donosi nebo do 8. decembra

ALIsa Astro ćoše
Šta nam donosi nebo do 8. decembra

„Po kravama mleko peva, a na šporet zagoreva,
Idu daani!“ – Voki Kostić

Idu dani.

tab 1

Šta reći, a ne zaplakati. I ovo je iz nekog filma. Prosto ne mogu da odolim, a da se ne našalim, jer to je jedan od boljih načina da se stvari teške, lako nose. Nije meni teško, ali možda nekom jeste… a i kad mi je teško, kad prvi put nađem neku šalu, znam da je već malo odlaknulo.
Dobro. EVO.

Tumačenje:
Mesec u Ribama, lako zaplače. Ljudima bude lepo što su tužni. Pošto i dalje raste ka punom Mesecu, neće nas ovo držati dugo. Po neka setna opaska „U moje vreme nije tako bilo“. Pesnicima i muzičarima lepa inspiracija i nova pesma ili song. Uopšte Mesec predstavlja vodu, vlada vodenim znakom Rakom i u vodenim znacima se dobro oseća. No, tu je i Neptun – donosi iluzije, maštu i zajedno sa emocijama nastane poezija. Veliki emotivni naboj, nekome će doneti gorke uvrede, ako ima u svom horoskopu Mesec u Devici i to od nekoga ko mu je blizak. Posebno ako natalni horoskop sadrži naki loš aspekt Mesec – Mars, ili Saturn . Neptun u jednom znaku boravi 13 godina, a ovo mu je tek 15.stepen – pola putanje. Znači još 6 godina. Od pre par dana (od 27.11.) ne kreće se retrogradno, krenuo je direktno – znači da ti fini talasi koje osete svi umenici, sada mogu nesmetano da stignu i sve lakše ide. Mesec je u ovom slučaju slika koja upija i šalje dalje, pa ko uhvati uhvati…

6.i 7.12. Mesec prelazi preko Ovna. Donosi Ovnovima neka razdražljiva stanja, glavobolju i prve upale sinusa. Svima početke ili nastavke već započetih, pa odloženih poslova. Od previše nazdravljanja, nekima još problema. Deci u pubertetu treba objašnjenje šta im se dešava, promene se ubrzavaju kod onih koji imaju Mesec u Ovnu.

8, 9. i 10. decembra, Mesec prelazi preko Bika. Ovo je njegovo dobro mesto. Donosi mnogima mesečna primanja, platu ili neki drugi dobitak. Najzad poseta nutricionisti, ali prvo jedna dobra čorba i sarma, ako se kupus ukiselio. Za vikend sve udate žene treba da dobiju poklon, a neke će domaćice da ponove kuhinju, da dodaju neki ukrasni tanjir, činiju ili šerpu. Nekima mali put na selo i poseta rodbini. Ako vaša natalna karta ima Mesec u Škorpionu – oprez, jer su ovo dani kad od sebe više tražite, nego što imate. Preteran napor, malo sna mogu da donesu upale, infekcije bubrega, tj. mokraćnih kanala. U odnosu na Sunce u Strelcu, Mesec raste (još malo, do Blizanca, kada je pun Mesec). Donosi svima rast optimizma, a posle operacija ubrzano srastanje rana.