Tehnike samopomoći
Uverenja se menjaju u trenutku!

Ja sam takav i takav… ljudi su takvi i takvi… kolege su takve… poslodavci su takvi… deca su mi takva i takva… ja to tako i tako… oni to tako… država nam je takva i takva… starost i mladost su takve… sve što zaključimo u vezi sebe, drugih ljudi, okolnosti, šta možemo ili ne možemo, kako stvari stoje je ono što iskusimo jer je zaključak – sok koji se cedi iz našeg razmišljanja i slike koje se oblikuju razmišljanjem. Sok! Čist nektar od naših misli!

uverenja

Znači, uverenje se može izmeniti istog trena ako mi zaključimo i stvorimo novu sliku u našem umu ili dobijemo „aha momenat“, gde se sok novog zaključka iste sekunde usvaja i više, i da hoćeš na staro, ne možeš da se vratiš, osim ako nemaš još neku sliku koja se kosi sa novim uverenjem a ta slika se odmah pojavljuje da bi imao mogućnost da je odmah i zameniš!

Zaključak je da se uverenja mogu uvek izmeniti istog trena kad zaključimo da stvari stoje drugačije. Nije potrebno 21 dan da proradi po novom, nego je našem umu potrebno da, ako nema dokaza za novu ideju koju želi, šteluje sebe na tu ideju da bi sama slika, predstava te ideje postala bliskija i prihvatljivija. No, realizacija tog novog uverenja stupa na scenu odmah ali je fizički nemoguće odmah realizovati to uverenje. Zašto? Zato što vremensko-prostorna stvarnost sadrži samo ko-kreaciju u realizaciji, te je stoga potrebno malo zdravog vremena da se stvari razviju i uhvate momentum. Pa da, i bebu čekamo devet meseci i ne žalimo se zbog toga… zadovoljstvo je čekati u vremenu koje je potrebno da se realizuje novo uverenje jer svesno tada znaš da se dešava sazrevanje i da je realizacija pokrenuta!

Uživajte i proizvedite nove zaključke, oni su sok koji podsvest upija. Potražite ljude koji žive ona uverenja koja biste vi voleli da stvorite i videćete da stara više ne važe!

Tekst: Dragana Pavliček, hipnoterapeut
Foto: Pexelsphoto

Pages: 1 2