LJUBAV FATALNA

Koliko je muškarac spreman da potroši na tebe
LJUBAV FATALNA DO POSLEDNJEG DINARA

Koje su dve čarobne reči za mir u kući?
“U pravu si, dušo”. Ozbiljna konkurencija tome su i “Ti ćeš to dušo, bolje” i “Kako ti kažeš”

I dok neke majke uče svoju decu kako da vole, budu iskrena i pokažu ljubav prema bližnjem svom, ove druge praktične, decu uče – kako da im bude lakše.

Umalo se nisam onesvestila dok sam slušala dve bakice, obe udate za veliki novac, kako pričaju “da te muškarac voli onoliko koliko je spreman da potroši na tebe”. Ne, nije škola za sponzoruše. Da ne pomislite. Samo razgovor koji sam čula.
Umešam se ja naivno, pošto se sve dešava u kući gde sam i sama gost, da pitam – dobro, a gde je tu ljubav?
Kaže ova glasnija – u svakom dinaru. Jer ako može da se odvoji od svog novca, i da ga tebi, onda je to velika ljubav od njega.
Ma čekaj, a šta žena u tom slučaju treba da bude? Mis sveta koja ga voli ko Boga, i odobrava mu sve što kaže? Ma hajte, pa to je čist srednji vek!

Ne, maco, pogleda me sažaljivo. Ona treba da ga pusti da bude glavni. Da ga ne gnjavi i ne smara kako biste vi rekli danas. Da mu se iskreno divi i pusti ga da bude jak. Muškarac ako se ne oseća moćno pored žene, tu ljubavi nema.
Dobro, dobro, kačim lagano u kom pravcu ide ta priča. Kako ti nekome da dočaraš da je poseban, a da ne padneš u njegovim očima i izgledaš kao paćenica?

A pa, to je bar jednostavno!
Nije svaka žena fatalna za svakog muškarca! Fatalna je ona koja ume. Muškarci su najslabiji kad im žena šapuće da su jaki i nešto neviđeno u njihovom životu do tada. Danas su žene mnogo glasno – žene. A treba samo lagano i strpljivo. I dobiješ sve – i ljubav i poštovanje i novac.

E, a taman sam mislila da nešto znam! Mogla sam da se zakunem da mi taj deo sa fatalnošću ide i da kačim ljubav do daske. Kad shvatih da je prosto da prostije biti ne može.

Feminizam i ravnopravnost su nam zapravo bacili prašinu u oči. Da ne vidimo, da je i dalje svaki uspeh – da žena bude žensko i da pusti muškarca da bude muško.
Jednostavno.

Piše: Ivana Đorđević