Tamara i Nikos Pahnoglu
SA POSEBNIM ZADATKOM NA PLANETI

Pre tri godine Tamara i Nikos Pahnoglu osnovali su u Nišu, gradu u kojem žive, Klub Harmonija sa ciljem da šire znanja vezana za holistički pristup čoveku i životu, pre svega znanja koja su stekli na Reiki i ThetaHealing obukama. Dobrobit koje su najpre njima lično donele ove tehnike nisu želeli da sebično zadrže samo za sebe, jer su beskrajne mogućnosti koje one pružaju potrebne i svim drugim ljudima

Za Tamaru nikada nije postojala dilema da li će se baviti nečim što ima veze sa energijom ili ne jer, kako kaže, od malena je osećala da je to ključ njenog života, mada nije bila svesna kako i na koji način. A onda je pre pet godina čula za Reiki, energetsku tehniku koju je u Srbiju donela Margarita Milenković, i znala je da je to prava stvar za nju. Malo pre toga saznala je i za tehniku TETA ISCELJIVANJE (ThetaHealing) i željno iščekivala mogućnost da ode na prvi seminar. Po sopstvenom priznanju, kada je u njene ruke došla prva knjiga o ovoj čudesnoj metodi, nije mogla da se odvoji od nje. Iščitavala je iznova i iznova i svuda nosila sa sobom. Knjigu “Theta isceljivanje” je napisala Vajana Stajbal, koja je prva primila znanje o tome kako koristiti ovu jedinstvenu metodu, da bi je podelila sa što većim brojem ljudi.
S druge strane, Nikosovo iskustvo je sasvim drugačije. Sa osmehom kaže da bi pre pet godina na pominjanje energije najpre pomislio da je reč o električnoj. Međutim, kada je njegova supruga počela da se interesuje za tehnike koje su stizale u našu zemlju, nije odoleo da i sam ne proba. Seća se da u početku nije bio potpuno oduševljen, ali što je više ulazio u tu priču, OPČINJENOST je rasla.

Opredeljeni za ThetaHealing. Da im je neko rekao čime će se baviti kada su se prvi put sreli sa nepunih dvadeset godina, sigurno ne bi poverovali u tako nešto. Jer i pored Tamarinog osećaja koji je pratio kroz ceo život, radili su poslove koji se smatraju dobrim prilikama u našem društvu. Nikos najpre u Grčkom konzulatu, a danas kao saradnik jedne grčke firme, dok je Tamara profesor grčkog jezika na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ali, nedovoljno poznata oblast rada sa energijama sve ih je više privlačila. Zbog spleta okolnosti Tamara je najpre krenula na Reiki, a Nikos na ThetaHealing, a nešto kasnije i obrnuto, tako da su se iskombinovali. Njihovo opredeljenje je da budu učitelji ThetaHealing-a, a kao Reiki praktičari podrška su njihovoj učiteljici Margariti Milenković i koordinatori Udruženja Reiki Srbije za Niš.
– Ljudi nas često pitaju kako, od onoga što smo naučili, znamo šta da primenimo u konkretnoj situaciji. Ukoliko imamo vremena, onda radimo sve, ali ako želimo da u jednom tretmanu otklonimo neku konkretnu tegobu, situaciju, izazov, onda to radimo ThetaHealing tehnikom, jer nam omogućava da brzo dođemo do uzroka koji treba otkloniti. Akcenat nikad nije na simptomima, već na UZROCIMA koji su doboko u podsvesti, jer njihovo otklanjanje donosi duboko isceljujuće i trajne rezultate. Uz pomoć ove tehnike radite sa podsvešću kao sa otvorenom knjigom, pišete, brišete, pa opet pišete…

Pages: 1 2