Naslovna / Bonus za dušu / Astrologija i slične priče / Šta predstavlja Venera u horoskopu
KAKVI SMO U ODNOSIMA I U ČEMU UŽIVAMO
Šta predstavlja Venera u horoskopu KAKVI SMO U ODNOSIMA I U ČEMU UŽIVAMO

Šta predstavlja Venera u horoskopu
KAKVI SMO U ODNOSIMA I U ČEMU UŽIVAMO

Venera je planeta koja vlada znacima Bikom i Vagom i simbolizuje odnose, brak, novac, materijalno, čulno uživanje i zadovoljstvo. Vlada umetnošću, hedonizmom, skladom i šarmom

Planeta Venera ime je dobila po grčkoj boginji ljubavi, požude i plodnosti Afroditi. Po mitološkoj priči, nastala je iz morske pene, iz Uranovih genitalija koje su bačene u more kad ga je sin Hronos (Saturn) kastrirao.
Dnevno prelazi po 1.2 stepena, a može biti i retrogradna, što otežava bračne odnose, ali i označava tajne veze.
Predstavlja lepotu, jajnu ćeliju, kao i genetski material, što je važno prilikom utvrđivanja plodnosti i trudnoće. U teškim aspektima donosi promiskuitet, pohlepu, ljubomoru i primitivizam.

Venera u znacima:
Venera u Ovnu je impulsivna, strasna, dominantna, sebična, voli da se takmiči, privlače je mačo muškarci.
Venera u Biku je hedonista, potrebna joj je finansijska sigurnost i porodica, privlače je muškarci slični njoj koji dobro zarađuju i vole luksuzan život.
Venera u Blizancima je mladolika, duhovita, komunikativna, nekad površna i neodlučna u odnosu.
Venera u Raku je brižna, empatična i porodična osoba, vezana za majku, voli decu i kreativnost, udoban porodični život, potrebna joj je sigurnost u vezi.
Venera u Lavu je kreativna, umetnica, javna ličnost, voli da bude u centru pažnje, potrebna joj je očinska figura kod muškarca, kao i vernost.
Venera u Devici je analitična, sumnjičava, racionalna, proračunata, perfekcionista, ima manjak samopouzdanja, traži finansijsku sigurnost u vezi. Voli zdrav život, često bira medicinske profesije.
Venera u Vagi je diplomata u odnosima, u balansu kad je u braku, kreativna, ne može da bude bez partnera.
Venera u Škorpiji traži ono što je skriveno, zanimaju je teme o smrti, ono što je ispod površine, bira strasne i posesivne veze.
Venera u Strelcu je optimista, idealista, filozof, voli da uči i da putuje, avanturista, potrebna joj je sloboda, zanima je religija, spiritualnost, meditacije i prenošenje znanja drugima.
Venera u Jarcu je ambiciozna, odgovorna, voli strukturu, organizovanost, disciplinu, kreativnost, traži sigurnost i posvećenost u vezi. Voli napor u poslu, komfor u životu i novac.
Venera u Vodoliji je ekscentična, originalna, buntovnica, aktivista, humana, voli slobodne veze, slobodu, druženja, nauku, astrologiju.
Venera u Ribama je kreativna, maštovita, spiritualna, traži potpuno predavanje, romantiku i zaljubljenost u vezi, nema granice i teško nalazi sličnog sebi.

Tekst: Aleksandra Arizanović