Naslovna / Otvoreni um / Snežana Polić
ODLUČILA SAM DA POMERAM GRANICE
Snežana Polić ODLUČILA SAM DA POMERAM GRANICE

Snežana Polić
ODLUČILA SAM DA POMERAM GRANICE

Diplomirala je na dva smera na Fakultetu organizacionih nauka. Radila je, udala se, rodila dve ćerke. Bila u svojoj „zoni konfora“. Ali…

Osećala je da nešto nije na svom mestu. Kako to već biva, naizgled slučajni susret je promenio njen pogled na život i sve ono što ga čini ispunjenim. Ovo je priča o njoj.
Da ne živimo onako kako u dubini duše želimo, ponekad se prvo manifestuje – telom. Tako je bilo i sa Snežanom.
– Desilo se da doživim ono što je toliko retko, da sigurno niste ni čuli za to: imala sam infarkt desnog jajnika. Posle intervencije, živela sam sa samo jednom trećinom levog. Prognoze nisu bile nimalo ružičaste. Ipak, pet godina kasnije rodila sam prvu, a posle nje i drugu ćerku, priseća se danas naša sagovornica.

Nešto nije na svom mestu. Problemi sa zdravljem nisu nestali, ali su izgledali manje strašno u odnosu na prognoze lekara. Dobili su drugi oblik. Osećala je da još nešto nije na svom mestu.
– Imala sam porodicu, siguran posao, ali nisam se dobro osećala. Pre tri godine sam ostala bez posla, a novi, kao žena koja je diplomirala i menadžment i upravljanje kvalitetom, nisam mogla da nađem. Prijateljica mi je ponudila posao kod nje u ugostiteljskom objektu, doduše posao van struke, ali da radim i ZARAĐUJEM.

sl 1 IMG_4470_1

Radiš ono što voliš i ceo svet izgleda drugačije

Uzrok u nama samima. Radeći u lokalu poznatom po brojnim i zanimljivim dešavanjima, shvatila je da je oduvek volela takvu gužvu i akciju, da je privlači da organizuje događaje i proslave. Da uživa u tome, i najvažnije, da se u tome odlično snalazi. Istovremeno, borila se sa ćerkinim noćnim mokrenjem. Kao da nije bilo rešenja. A onda joj je ponuđena pomoć jedne žene koja se bavi alternativnim metodama. Pristala je. Urađeno je desetak tretmana na daljinu, i problem je bukvalno – NESTAO.
– Želela sam da upoznam tu divnu ženu. Čim smo se srele, rekla mi je da je uzrok problema zapravo u meni. Objasnila da su deca samo dobri sunđeri, upijaju sva nezadovoljstva nas odraslih, da se sve što nije u redu sa mnom, reflektuje na nju.