Naslovna / Bonus za dušu / Novi spot za pesmu “Ioane, Ioane”
Ko je Ioane (Jonje)?
Novi spot za pesmu “Ioane, Ioane” Ko je Ioane (Jonje)?

Novi spot za pesmu “Ioane, Ioane”
Ko je Ioane (Jonje)?

Posetioci društvenih mreža i pratioci rada Bilje Krstić ovih dana očekujući novi spot za pesmu “Ioane, Ioane” (Jonje, Jonje) pitali su se i ko je Ioane, po čijem imenu je pesma i dobila naziv.

Ioane, Ioane“Ovo je, zapravo, jedna ljubavna priča poput onih koje smo slušali od naših baka i deka o vremenima u kojima su naši preci živeli. U spotu, Jonje je viđeniji momak koji je u ljubavi sa siromašnom devojkom ali njihova ljubav osuđena je na neuspeh jer se Jonje, ipak, odlučuje za bogatu devojku”, objašnja Bilja Krstić koncept novog spota.

Kako se tada živelo i šta je u srcima ovih mladih ljudi oseća se i čuje kroz tekst i muziku pesme kojom Bilja Krstić i Bistrik nastavljaju promociju svog novog albuma Svod. Pesma “Ioane, Ioane” (Jonje, Jonje) već je veliku pažnju izazvala i na svetskim play listama Word music scene s obzirom da je engleski izdavač Arc Music album objavio i za svetsko tržište, dok je domaći izdavač Hi-Fi Centar.

Za samo tri dana na You Tube-u zabeležen je veliki broj pregleda što govori o zainteresovanosti auditorijuma za nove pesme Bistrika i ovu drugačiju ekranizaciju čiji je autor Aleksandar Šekularac.

Kadrovi za spot snimani su u Rogljevu, selu iznad Negotina, koje datira iz druge polovine 19. veka i vrlo je autentično zbog građevina upravo iz ovog  perioda.

Četiri dana sa velikom pažnjom i entuzijazmom snimana je ova ljubavna muzička priča koja je sada predstavljena i javnosti kao još jedan rezultat očuvanja tradicije i svedočenje da Bilja Krstić i Bistrik ostaju verni muzici koja je osnažila naše običaje i prošla vremena a danas se mladi sve više okreću ka ovakvim notama shvatajući značaj tradicije.

Kostimi za spot šiveni su po uzoru na originalne nošnje kakve je narod nekada nosio. Izradila ih je Mona Mišić, takođe iz Negotina, a i nakit je usklađen sa vremenom o kom peva Bilja u pesmi “Ioane, Ioane”(Jonje, Jonje).
“Ova pesma, još od prvog izvođenja, osvojila je srca publike a Jonje nam je svima posebno drag”, šali se umetnica koja očekuje da će se pesma još dugo pevati po koncertima, kako u zemlji tako i u svetu jer je publiku osvojima na “prvo slušanje”.

Tekst: Aleksandra Simić
Foto: Promo