Naslovna / Dobre priče / Sanja Janković
VRATA SE SAMA OTVARAJU KAD STE SREĆNI
Sanja Janković VRATA SE SAMA OTVARAJU KAD STE SREĆNI

Sanja Janković
VRATA SE SAMA OTVARAJU KAD STE SREĆNI

Kvalitetan sadržaj za mozak. I kada je u Beogradu, naša sagovornica dan ne počinje televizijom i vestima, već uz jutarnju kafu čita knjige i tako, kaže, budi mozak kvalitetnim sadržajima. Dok radi, voli da sluša muziku a od kada je otkrila jogu, to je još jedan način da se opusti.
– Preporučujem je naročito ženama, osećaj se ne može prepričati. Za mene, joga nas uči kako da se vratimo sebi. Učimo kako da osvestimo određene delove tela, a zatim polako upoznajemo naš um i našu svest. Vremenom ulazimo u neke nove svetove, koji su meni bili potpuno otkriće. Danas me veoma privlače teme iz moderne psihologije i sličnih oblasti i u svemu tome uživam.
sanja4
Dodir sa prirodom je naša potreba. Sanja uživa i u kuvanju za supruga i danas dvoje odrasle dece. Pravi zimnicu, džemove i poslastice, trudi se da se što zdravije hrane. I to namirnicama koje rastu u njihovoj bašti.
– S velikim uživanjem negujem svoj voćnjak, baštu i cveće, to me opušta i ispunjava. Taj dodir sa zemljom, suncem i vodom je ono što nam svima treba. Oni koji su to probali, potpuno me razumeju.
Kakva je njena poruka ženama koje sa rođenjem deteta ostanu bez posla, šta da rade i kojm putem da krenu?
– Neka zažmure i zamisle šta je to što njima prija, što vole da rade. Većina nema hrabrosti da krene u nešto novo, međutim moraju znati da će izgubiti samo ako ne pokušaju. Ne treba sedeti u četiri zida i kukati, nego se otvoriti i probati. Može to biti bilo koja vrsta posla. Ali to moraju voleti. Ako neko kuva sa mrzovoljom, ta hrana neće valjati, ali ako to radi s ljubavlju, onaj kome je namenjena će to osetiti i biti srećan. Sve što radite radite sa dobrom voljom, svi će biti zadovoljni, vrata će vam se sama otvarati. Vaš stav i odnos prema poslu je suština svega.

Tekst: Željka Zebić