Sanja Janković
VRATA SE SAMA OTVARAJU KAD STE SREĆNI

Kvalitetan sadržaj za mozak. I kada je u Beogradu, naša sagovornica dan ne počinje televizijom i vestima, već uz jutarnju kafu čita knjige i tako, kaže, budi mozak kvalitetnim sadržajima. Dok radi, voli da sluša muziku a od kada je otkrila jogu, to je još jedan način da se opusti.
– Preporučujem je naročito ženama, osećaj se ne može prepričati. Za mene, joga nas uči kako da se vratimo sebi. Učimo kako da osvestimo određene delove tela, a zatim polako upoznajemo naš um i našu svest. Vremenom ulazimo u neke nove svetove, koji su meni bili potpuno otkriće. Danas me veoma privlače teme iz moderne psihologije i sličnih oblasti i u svemu tome uživam.
sanja4
Dodir sa prirodom je naša potreba. Sanja uživa i u kuvanju za supruga i danas dvoje odrasle dece. Pravi zimnicu, džemove i poslastice, trudi se da se što zdravije hrane. I to namirnicama koje rastu u njihovoj bašti.
– S velikim uživanjem negujem svoj voćnjak, baštu i cveće, to me opušta i ispunjava. Taj dodir sa zemljom, suncem i vodom je ono što nam svima treba. Oni koji su to probali, potpuno me razumeju.
Kakva je njena poruka ženama koje sa rođenjem deteta ostanu bez posla, šta da rade i kojm putem da krenu?
– Neka zažmure i zamisle šta je to što njima prija, što vole da rade. Većina nema hrabrosti da krene u nešto novo, međutim moraju znati da će izgubiti samo ako ne pokušaju. Ne treba sedeti u četiri zida i kukati, nego se otvoriti i probati. Može to biti bilo koja vrsta posla. Ali to moraju voleti. Ako neko kuva sa mrzovoljom, ta hrana neće valjati, ali ako to radi s ljubavlju, onaj kome je namenjena će to osetiti i biti srećan. Sve što radite radite sa dobrom voljom, svi će biti zadovoljni, vrata će vam se sama otvarati. Vaš stav i odnos prema poslu je suština svega.

Tekst: Željka Zebić

Pages: 1 2 3