Naslovna / Čuvari zdravlja / Plodovi prirode
TREŠNJA PROTIV NESANICE
Plodovi prirode TREŠNJA PROTIV NESANICE

Plodovi prirode
TREŠNJA PROTIV NESANICE

Ovo lepo i ukusno voće može da vam pomogne da poboljšate svoje zdravlje. Posle napornog i napetog dana, činija trešanja podstaći će proizvodnju melatonina, hormona neophodnog za dug i prijatan san. Zaspaćete kao beba i izlečiti nesanicu

Šteta što je sezona trešanja, i cveta i plodova, tako kratka, ali je njihova lepota i važnost utoliko veća.
Trešnja je blagodarna i za srce i za kosti. Postoji verovanje da šaka trešanja ublažava bol bolje od jednog aspirina. Kako su pune vode ali i brojnih vitamina i mineral – čiste krv, podižu energiju i pomažu da izgubite koji kilogram.

Čaj od peteljki. Od peteljki trešanja se pravi čaj koji pročišćava bubrege i mokraćne kanale i pomaže u izbacivanju viška tečnosti iz organizma. Čaj se pravi tako što se u litar ključale vode stavi šaka peteljki, i nakon 2-3 minuta kuvanja pušta da odstoji četvrt sata. Proceđen čaj treba da pijuckate celog dana.

Savet plus. Ima nešto u tim starim verovanjima. Iskoristite proleće da se smejete, probudite sva čula, uživate u prirodi. Iskoristite njene plodove, udahnite duboko i sanjarite. zatim snove pretvorite u želje, a neke od želja u ciljeve. I krenite ka njima, jer lepota je u putovanju do ostvarenja.

Tekst: Željka Zebić