Naslovna / Dobre priče / Nova deca su krenula u svet
Kad se želja ostvari
Nova deca su krenula u svet Kad se želja ostvari

Nova deca su krenula u svet
Kad se želja ostvari

Tatjana-KarajanovPred polazak u Lisabon na evrovizijsko takmičenje, danas su se ovogodišnji pobednici Beovizije sreli sa predstavnicima medija. Sanja Ilić, Tatjana Karajanov Ilić i Balkanika veruju u emociju koju nosi pesma “Nova deca”, u altruistički pristup svetu koji je ugrađen u njene stihove.

– Dok smo je stvarali, efekat koji je ostavljala na mene bio je neverovatno pozitivan. Tako su i utkani stihovi u melodiju, stihovi koji govore o generacijama novih ljudi koji će jednog dana učiniti ovaj svet mnogo boljim mestom. Konačno u Srbiji imamo jedan tekst u kojem nema toliko patnje, tuge, umiranja,  već pevamo o pozitivnim i lepim stvarima. Mislim da je važno da pre svega umetnici prenose takve poruke, jer su oni glasnici koje svi slušaju. Shvatila sam da imamo šansu da je pošaljemo ne samo u Evropu, već da je čuje i Srbija, jer će naše učestvovanje na Evroviziji tako privući više pažnje. Ovo je bila prava situacija da podsetimo ljude da nije sve tako crno, već da obratimo više pažnje na pozitvne promene, objašnjava Tatjana, koja je zajedno sa suprugom Sanjom Ilićem komponovala pesmu “Nova deca”.

Balkanika Nova deca

Inspiraciju za ovaj, potpuno drugačiji pristup našla je u podacima naučnika sa Novog Zelanda koji je obradio podatke o deci koja idu na testove inteligencije i otkrio da se poslednjih 20-30 godina rađaju sve inteligentniji ljudi, zbog čega je potrebno menjati postojeće testove.