Naslovna / Dobre priče / Miljan Prljeta
NE ČEKAJTE, SAMI STVARAJTE SVOJE ŠANSE
Miljan Prljeta NE ČEKAJTE, SAMI STVARAJTE SVOJE ŠANSE

Miljan Prljeta
NE ČEKAJTE, SAMI STVARAJTE SVOJE ŠANSE

Mladi glumac, ali i producent, zna šta želi i kako to da i ostvari. Izabrao je glumu, a zatim i produkciju, jer ga to, jednostavno, čini srećnim. U ovom intervju govori, između ostalog, o tome koliko je bilo stresno postavljati novu predstavu – Art

Miljan Prljeta je diplomirao glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Odmah je bio angažovan u jednom od pozorišta, a danas se bavi i produkcijom. Iza njega je veliki broj uloga u pozorištu, na filmu (npr. “Vir”), ali i u TV serijama (“Zvezdara”). Da to čime se bavi radi odlično, potvrđuju i nagrade, između ostalih “Sterijina” i nagrada “Zoranov brk”.

Produkcija kao novi izazov. Danas živi i radi u Beogradu, vlasnik je produkcijske kuće “Tri za groš”, koja stoji iza popularne pozorišne predstave “Art”. Sa ovom predstavom, koju je i režirao ali i igra u njoj, zajedno sa čuvenim Milanom Lanetom Gutovićem i Nebojšom Dugalićem, nastupao je na mnogim scenama širom sveta. Zašto predstava “Art” u njihovom izvođenju ima toliko uspeha, imaćete prilike da vidite uskoro. U prostoru teatra “Carte Blanche” u Zemunu, očekuju vas 30. marta, a zatim i 13. i 25. aprila.
– Agenciju sam otvorio još 2013. godine jer sam imao potrebu da proširim svoju delatnost. Posle decenije angažmana u pozorištu, za mene je to bio izazov. Mislim da glumac kod nas mora biti upućen i u druge srodne delatnosti, kako bi mogao da ostane nezavistan u odnosu na institucije. Danas sam više nego zadovoljan, kaže Miljan.

Kad se posao radi iz ljubavi. Kako je novčana dobit za ovog mladog i uspešnog umetnika u drugom planu, zanimalo nas je šta je to što ga motiviše da se bavi, prvenstveno, pozorištem.
– Naravno da bih voleo da od svog rada na sceni imam i materijalnu dobit koja bi mi obezbedila lagodniji život. Ali situacija kod nas nije zavidna, mislim na celo društvo, a posebno je kulturu zahvatilo beznađe,tako da se vraćam na motive koji su me vodili dok sam studirao, a to je da kada se posao radi IZ LJUBAVI i sa ljubavlju, kao što je to moj slučaj, onda je sve lakše.