Magija i više od toga Magija ranjivosti

Magija i više od toga
Magija ranjivosti

A ako nemamo očekivanja i lažne predstave, kako onda možemo biti povređeni i razočarani?
I ko je onda tu „kriv“ – to nešto ili taj neko što jeste, ili mi koje smo te slike skrojili u trenucima umne dokonosti zasnovane na željama koje nisu ništa drugo do očajnički pokušaj delovanja sa pozicije potrebe ili nedostatka?

Znam da sve ovo može zvučati čudno… I zvuči tako, baš zato što ceo život slušamo jednu istu priču. Ceo život smo zapravo sagradili na takvim verovanjima! A koliko smo zadovoljni na taj način? Kuda su nas te tačke gledišta i učenja dovele? Nije li vreme da se nešto promeni?
Koliko bola smo do sada kreirali? I svaki put kad smo „povređeni“, mi instiktivno podignemo još deblji zid. Pa još deblji… A sve više boli! Zar to nije čudno?

Šta ako bol stvara upravo udarac nečije energije usmerene ka nama o zid koji smo podigli? I kako bi bilo da te zidove sklonimo, a barijere spustimo? Kakvu bi promenu to pokrenulo, posebno kada govorimo o međuljudskim odnosima?
Kada nemamo tačku gledišta o tome da nas neko može povrediti, onda se to ni ne dogodi. Jer, tačka gledišta kreira našu realnost. Nije obrnuto.
Uostalom, kome ili čemu to dajemo veći značaj nego sebi samima ako verujemo da nam neko može na bilo koji način nauditi?
Šta ako bi naša voljnost da budemo ranjivi promenila celu ovu realnost?
Probajte… Nije potrebno da hodamo u oklopima kako bismo bili „bezbedni“.
Univerzum nam zaista čuva leđa.

Sa ljubavlju,
Junkie Soul – Jelena Stefanović
Foto: Maxpixel