Naslovna / Bonus za dušu / Letnja filmska poslastica
Film „Mama mia! Idemo ponovo“
Letnja filmska poslastica Film „Mama mia! Idemo ponovo“

Letnja filmska poslastica
Film „Mama mia! Idemo ponovo“

Deset godina je prošlo od kako nas je osvojio film „Mama Mia!“. Ovog leta nam je stigao takozvani drugi deo, nastavak, pod nazivom „Mama mia! Idemo ponovo“  („Mamma mia! Here We Go Again“). I odmah osvojio, jer je reč o još jednom sjajnom mjuziklu i lakoj komediji.

Kao i u prvom delu, većina scena dešava se na izmišljenom grčkom ostrvu Kaloperi, a zanimljivo je da je ovoga puta za jednu od morskih lokacija za snimanje izabrano ostrvo Vis (Jadran, Hrvatska). Ko je bio u gradu Visu prepoznaće o kojim je scenama reč, a oni koji su tamo uživali u bogatoj prirodi, takođe će prepoznati uvale i to prelepo ostrvo Jadranskog mora.

Putujemo od vremena sadašnjeg u godine kada je Dona bila vrlo mlada, završila školovanje, osamostaljivala se, istraživala svet, jurila u potrazi za skrivenim mestima – oazama za njenu dušu i nemirnu prirodu. Upoznajemo se sa godinama u kojima su se junaci prvog dela sretali, zaljubljivali, odrastali, sve do rođenja Donine ćerke Sofi.

Mamma-Mia-banner

Kako se zaljubila u svakog od trojice potencijalnih Sofinih očeva, zabavljala sa dve nerazdvojne životne drugarice s kojima je imala pevačku grupu „Donna and the Dynamos“, kako je odlučila da ostane na malog grčkom ostrvu, radi u gostionici, kasnije je i poseduje i sama podiže dete.

Gradacija u tim dešavanjima pre par decenija prepliće se sa gradacijom u nastojanju sada odrasle Sofi da proslavom svečanog otvaranja ostvari san svoje majke i podigne hotel na ostrvu „na noge“, što i uspeva.

Naravno, jer je reč o mjuziklu, i to odličnom, ima dosta obrada hitova grupe ABBA, s tim što se u završnici filma, kao i u prvom delu, skoro pa vezuju jedan na drugi. I kad pomislite da je neka scena vrhunac u filmu, nije, jer minut kasnije čeka vas još jedno, pa još jedno, niz iznenađenja i divnih scena. Pa vam se čini da film završava 20-ak predivnih minuta.