Jasmina Bogućanin-Sarvan Hrana je u skladu sa našom vibracijom

Jasmina Bogućanin-Sarvan
Hrana je u skladu sa našom vibracijom

Osim knjige “Povratak sebi” napisala si i druge o prirodnoj biljnoj ishrani, na osnovu tvog iskustva?

– Napisala sam četiri knjige o prirodnoj biljnoj ishrani, najpopularnije su “Kako ZDRAVO smršati”, sa jelovnikom za 30 dana i mojim ličnim iskustvom prelaska na biljnu ishranu i kako sam smršala preko 20 kilograma, zatim “Biljna ishrana za bebe i decu”, koja u sebi sadrži iskustva 20 i nešto porodica koji se hrane biljnom ishranom, uključujući i iskustvo supruge najboljeg tenisera sveta Jelene Đoković. Ta knjiga je vodič za sve roditelje koji su svesni da nešto nije u redu sa hranom koja se danas smatra “normalnom” i koji sami imaju zdravstvenih problema i ne žele to svojoj deci. Od velike su pomoći čak i roditeljima čija deca nažalost imaju neke “neizlečiva” stanja, jer mnoge od ovih porodica koje dele svoje iskustvo su upravo takva stanja izlečili prelaskom na biljnu ishranu. Jednostavno, knjiga vraća nadu ljudima koji misle da je više nema, i da se moraju pomiriti sa dijagnozama konvencionalne medicine. Pored te dve knjige postoje i moje knjige recepata, to su  skupovi mojih najboljih recepata koje sam zabeležila u knjigama, iako i na mom blogu postoji već preko 200 besplatnih recepata.

Prostranstvo ljubavi 3

Tvoja interesovanja se šire, pokrenula si i Put u zdravlje. O čemu je reč?

– Kada je suprug napustio posao u gradu, i kada smo se relocirali u prirodu, bili smo presrećni. Konačno slobodni. Tada smo skoro celu godinu proveli samo na našem Prostranstvu, gradeći ga, uživajući u prirodi i njenim čarolijama, i onom što je bilo manje lepo, borbi za zabranu lova u našem selu. I kada smo izvojevali tu bitku, i dobili zabranu, onda se rodila i potreba da putujemo. Kao nikada do tada. Nismo imali mogućnost da samo sednemo u auto i krenemo na put. Uvek smo imali samo nekoliko slobodnih dana, uvek smo bili uslovljeni. Prošle godine u aprilu sam zakazala radionice po celoj ex Yu, i krenuli smo preko Sarajeva, Trebinja, Crne Gore, Albanije, Makedonije do Srbije. Ostajali smo u svakom mestu po nekoliko dana, kampovali na peščanim plažama, gostovali kod porodica koje smo upoznali preko mog bloga Škola NeKuvanja, delili svoje iskustvo, održavali radionice prirodne biljne hrane, grlili ljude i jednostavno – širili ljubav. Bilo je to najlepše iskustvo za našu porodicu. Nešto što nas je neizmerno zbližilo. Otkrila sam da sam NOMAD U DUŠI. Koliko god da je lepo biti na svom Prostranstvu, toliko je, ako ne i lepše, putovati svetom. Tako smo skoro celu prošlu godinu do zime proveli putujući, održavajući grupne i individualne radionice po Balkanu i Evropi. Išli smo gde god da su nas ljudi zvali i u  oktobru prošle godine stigli u Grčku, na Sitoniju. Tako smo došli na ideju da održimo TEMATSKO PUTOVANJE za ljude koji to žele. Da podelimo sa njima taj osećaj koji mi imamo kada putujemo. Tako je nastao Put u Zdravlje sa Jasminom. A lokacija nije mogla biti bolja od Sitonije, blizu našim ljudima, a opet na samo nekih sat leta bilo kome iz Evrope.

welcome retreat

Kada se putuje u Zdravlje sa Jasminom?

– Prva grupa je već popunjena, a zakazali smo i drugi termin početkom maja u kom ima još uvek mesta. Sve je pristupačno, jer poenta je druženje i učenje nečeg novog: celodnevne radionice sirove hrane, jutarnje vežbe diasanja na obali mora, lekovito kupanje u hladnom moru, kreativne isceljujuće radionice… Deca imaju veliki park u sklopu hotela gde se mogu neograničeno igrati, ma jednostavno jedva čekamo mesec maj.

Antistres misao