Dijana_Djordjevic_TV_Kopernikus

Dijana Đorđević
MOJI ELIKSIRI ŽIVOTNE RADOSTI

Ona je bukvalno uvek – nasmejana. I uvek na pitanje kako je, odgovara: Odlično! Mlada 28-godišnja novinarka i voditeljka televizije Kopernikus u Beogradu, Dijana Đorđević, pravi je primer kako vedar duh i čista duša uvek izbijaju u prvi plan

Ćaskati sa našom sagovornicom uz kafu je kao popiti eleksir životne radosti i energije. Kako to da toliko zrači?
– Jednostavno, u ljudima uvek tražim samo ono dobro, uvek sam pozitivna prema svima koji traže tu moju dobru energiju. Apsolutno sam posvećena gajenju takvih zdravih odnosa. Ukoliko se dogode situacije suprotne od pozitivnih, onda pravim radikalne promene i ta osoba za mene jednostavno više ne postoji. Ako neko izigra moje poverenje, odanost, tu moju pozitivnu energiju i emociju, onda taj neko više nije deo mog života, i idem dalje. Od negativnih ljudi se prosto distanciram, napravim neki svoj nevidljivi omotač, i svojom pozitivnošću, stavom, osmehom ih odbijam.

Osmeh za dobro jutro. Dijana kaže da se ujutru prvo – nasmeje. Zatim vreme posvećuje vežbama, pa na red dolaze – njene afirmacije.
– Na početku svakog dana izgovorim: „Danas će biti onako kako ja kažem!“ I zaista bude tako. Čak i kada je sve protiv mene, ja sam duboko uverena da će na kraju biti onako kako ja želim, i radim na tome da tako i bude.
Ova vesela devojka zna i kako da se napuni pozitivnom energijom.
– Dosta vremena provodim u čitanju knjiga. Zanima me moderna psihologija, komunikologija, odnosi među ljudima, a i posao kojim se bavim traži od mene da budem delom i psiholog. Učim da ljude prepoznam, da tumačim neverbalnu komunikaciju. Tako sam naučila i kako da sebe motivišem i osmislila neke moje afirmacije, koje mi svakodnevno pomažu.

Ciljevi koji motivišu. Sebi stalno postavlja ciljeve, i čim jedan dostigne, podiže lestvicu i ide ka sledećem. Ovaj najvažniji je da bude zdrava ličnost, žena sa karijerom i porodicom.
– Cilj mi je da i ono što nosim iz porodice sačuvam i da radim na očuvanju pravih porodičnih vrednosti. Želim da se stalno razvijam i napredujem, ne samo u karijeri već i kao osoba.

Novinarstvo je avantura. Iako novinarstvo važi za stresan posao, ova cura izgleda kao da ni najmanje nije pod stresom. Kaže, uživa u svemu što radi, bez obzira da li je reč o informativnom ili zabavnom programu, jer je kao kameleon.
– Šta god da radim, nisam bitna ja, već je važna priča, moj sagovornik, a moje umeće je u tome na koji način ću doći do zanimljive i aktuelne priče. Kao novinar vredim onoliko koliko vrede moji sagovornici i priče koje pravim. Za mene je novinarstvo na terenu a ne samo u slikanju na ekranu, meni je izazov i avantura i da odem u gumenim čizmama u rudnik i da u štiklama sedim u studiju. I u jednom i u drugom beskrajno uživam.

Svestrano uživanje. A u slobodno vreme, između ostalog, voli da crta i slika. Da nije u medijima verovatno bi studirala dizajn i time se bavila.
– Volim i da putujem, da boravim u prirodi. Volim i da kuvam, tome su me još kao malu naučile mama i baka. Uživam u tome, često kombinujem namirnice na nesvakidašnji način, igrajući se u kuhinji, a to me i opušta i veseli.
Dijana ovih dana piše i knjigu posvećenu osobi koja joj je, kaže, životni uzor, stjardesi u penziji od koje je mnogo naučila o zdravom životu i pozitivnom pogledu na život, i koja je u teškim životnim trenucima uspela da ostane svoja, časna, poštena, hrabra, i da bezuslovno deli svoju ljubav i svoje iskustvo na mlade.

Antistres iz rodnog kraja. Dijana je vrlo ponosna na svoj kraj, Župu Aleksandrovačku. Kako je taj lepi deo Srbije poznat po grožđu i vinima, za kraj sam pitala ovu mladu Župljanku, da li je tačno da je vino odlično u borbi protiv stresa i koje je njoj omiljeno.
– Ko to kaže, ne greši. Volim vina iz svog kraja, belo posebno, a moja preporuka protiv nervoze i briga je Tamjanika.

Tekst: Željka Zebić