Marko_Nektan_antistres

Veče avangardnog performansa
SVETLOST i SENKE

25. 11. 2015. u 20 časova
Mesto dešavanja: pozorište KPGT

Jedinstveno veče avangardnog performansa pod nazivom “SVETLOST i SENKE”, u organizaciji dve umetničke grupe – Nektan art i theINVISIBLES, predstaviće svoja četiri autorska performansa. Ove dve grupe umetnika, koje inače i često sarađuju, doneće sopstvene, različite poglede na performans kao umetnost, ali sa jednom tačkom susretanja, koju će publika otkriti u toku večeri.
Prvi performans nosi naziv “Sagoreti mesec u paskoti svih sedam dana” i predstavlja neobično i autentično muzičko-scensko čitanje magičnog sveta, pre svega, poezije velike Milene Pavlović Barilli. Autor je Miodrag Kovačević, a svoju muziku na Mileninu poeziju izvodi u okviru svog akustačrskog dua theINVISIBLES, uz Kostandina Dimitrijevića na gitari.
Nakon toga očekuju nas tri BUTOH performansa u izvođenju plesne trupe i teatra Nektan Art. Prva dva se nadovezuju jedan na drugi: “Skupljači sneke IV: Senke” koji izvodi Danijela Vučković, i “Skupljači sneke IV: Svetlost” koji izvodi Vanja Andrejić. Koreografiju i koncept potpisuje Marco Nektan, a muziku Evgenija Tamnavac.
Veče zatvara “Neorganska svest” – drugi deo butoh trilogije “Povratak vatrene ptice”, čije je autor i izvođač Marco Nektan, dok muziku potpisuje Norman Wnuck. To je priča o novom dobu kosmičke svesti, o evoluciji duše na pragu novog eona – intelektualni preobražaj ili okultna alegorija.
Rezervacije na www.kpgtyu.org