Naslovna / Otvoreni um / Alternativni izbori / Danijela Gajić
Beskrajni ples moje duše sa univerzumom
Danijela Gajić Beskrajni ples moje duše sa univerzumom

Danijela Gajić
Beskrajni ples moje duše sa univerzumom

Koja je misija vaše duše?

Sve ovo što radim shvatam kao veliku odgovornost, i ako se čovek posveti takvom putu, mora čitavim bićem da to zaista i živi, svakog trenutka svog života. Postojanje etičkog kodeksa i visokih moralnih principa su neophodan preduslov za pomaganje drugima. Čistota misli, namera i dela je temelj za dalji rad. Zanošenje da jednim vikend kursom ili onlajn obukom možemo postati iscelitelji je vrlo opasno, kako po klijenta, tako i po samog terapeuta.
Zato je svemu ovome prethodio dugogodišnji rad i duboko promišljanje da li je ovo moj put, i da li mi je zaista dato da to budem. Jer je za mene, rad sa dušom, nešto potpuno sveto. Zato je poseban trenutak za mene bio, kada je kao jedan od odgovora na moje unutrašnje pitanje, da li imam dozvolu sa VIŠEG PLANA da se bavim isceljivanjem i pomažem ljudima na ovaj način, stigao jasan putokaz. Od meni posebno dragog tibetanskog lame dobila sam u momentu mog preispitivanja, inicijaciju Medicine Bude, Bude Iscelitelja, kao potvrdu da je to moj put i da imam blagoslov da nastavim dalje. Od tog trenutka, znakovi na putu su se umnožili i u momentu kada sam odlučila da se u potpunosti posvetim zovu svoje DUŠE, sva vrata su se otvorila. Dileme više ne postoje, samo potpuno svesno ispunjavanje svoje životne misije.

Krešimir

Sa Krešimirom Mišakom ovog leta u Požarevcu

Zašto ste se vratili u Požarevac i otvorili Gadami Institut baš u rodnom gradu?

Jednostavno sam odlučila da je vreme da sva svoja znanja koja sam sakupljala svuda po svetu, vratim mestu iz kog sam potekla. To je moj svetlosni legat mom gradu. Jer svetlost je potrebna svuda, a zadatak moje duše je da to radim ovde. Zato sam i osnovala Gadami Institut baš tu, kao centar koji će osvetljavati put drugim dušama. U tu svrhu svakog meseca organizujem besplatna predavanja, gde dovodim zanimljive predavače iz sveta nauke i duhovnosti, holističkog pristupa zdravlju i životu. Neki od mojih dosadašnjih gostiju bili su Mohandji, dr. Erik Perl, Krešimir Mišak, prof. dr Dejan Raković, prof. dr Vuk Stambolovic, Margarita Milenković, Dragana Bačanek, Georgij Nazarov, i mnogi drugi. Na Institutu se bavim istraživanjem i primenom različitih metoda isceljivanja i evolucije svesti, a svoj rad predstavljam na mnogobrojnim naučnim konferencijama širom sveta.

Koliko su ljubav i materinstvo uticali na vaš dotadašnji život i u kom smislu?

Ljubav je u moj život došla u savršenom trenutku, upravo onda kada sam se osetila celom, kao duša i kao žena. Čini mi se da ljudi greše kada u partneru traže svoju drugu polovinu, jer tada njihova sreća zavisi od toga da li u njihovom životu postoji neko, i osećaju se nepotpunim ako to iz nekog razloga ne funkcioniše. Ja duboko verujem da samo dve ostvarene, ispunjene i cele osobe mogu da uživaju u skladnoj vezi. Jer tada zajedno rastu i podržavaju jedno drugo na svom putu, a ipak su srećni i nezavisno jedno od drugog. I kad se dva cela, a ne dve polovine sretnu, oni zajedno stvaraju znak za beskonačno, i počinju da plešu u ritmu univerzuma… Igra postaje sastavni deo njihove veze i njihovog zajedničkog života.