ASTRO ĆOŠE ALIsa Borba za srce!

ASTRO ĆOŠE ALIsa
Borba za srce!

Venera je 8. februara ušla u znak Ovna. Dug je spisak žena koje su ostavile dubok trag u istoriji kao vođe, istaknute naučnice, kreatori, političarke, književnice. Nešto od vatrene energije Marsa je vodilo njihovu priču. Neke su spašavale zemlju i bile hrabrije i srčanije kao ratnici nego većina muškaraca. Borba za srce! Jovanka Orleanka, Milunka Savić, Mileva Marić, vatrena i nežna Merlin Monro, pionirka u svetu mode Koko Šanel. Mars je vladar Ovna i znači vatru, brzinu, oružje, nadmetanje, upornost, novo. Merilin Monro je imala Veneru u Ovnu i dobar aspekt sa Neptunom – film. Filmska umetnost ne pamti dve ovakve žene! „Neki to vole vruće“ – sam naziv filma ima nešto Marsovsko, a veo tajne i čežnje – Neptun, još lebdi oko njenog lika.

Dok je u Ovnu Venera poklanja impulsivnost, odvažnost i hrabrost da se počne nešto novo.

Evo tabele:

Venera

Tumačenje:

Mesec je u Devici 10. i 11. februara. Nedelja od prvog dana počinje radno, mada nema elana. Merkur koji vlada Devicom je sada u Ribama – mestu svog pada, pa je i naša aktivnost svedena na obavezne radnje. Mesec je u ponedeljak u opoziciji sa Neptunom i Merkurom. Donosi nam potrebu da se sklonimo od svih vesti, jer ćemo ih doživeti kao lažne. Moguće su i svađe oko sitnica. Posebno iritirani mogu da budu oni koji imaju Merkura u Ribama. Čuvajte stopala. Nove, tesne cipele mogu da naprave i veću štetu od žulja. 12. i 13. februara Mesec je u Vagi. U sredu ujutru Mesec gradi opoziciju sa Venerom koja je na početku znaka Ovna. Isto tako ima i kvadrat (90 stepeni) sa Marsom. Neposlušnost ćerke i sina, za majku je znak da nema više “vaganja”. Rivalstvo među decom. Udvaranje devojci (previše slobodno) nekog mladića, mogu da dovedu do sukoba u porodici. Svi sa Venerom u Ovnu treba da obrate pažnju na ovaj dan i pokušaju da kontrolišu impulsivnost. Ako je Venera u 3. polju horoskopa može da donese nezgode u saobraćaju. Zato oprez. Osim nervoze u prepodnevnim časovima, ostalima ovaj dan donese potrebu da se “ponove” lepom odećom. Neke će devojke pokušati da naprave – ištrikaju, svoj prvi šal ili kapu.

Mesec je u Škorpionu 14. i 15. februara. Na ulazu u znak Škorpiona Mesec gradi opoziciju sa Uranom. Opet nam donese u prvom delu dana potrebu da budemo oprezni. Mogu da se dese ničim izazvane havarije, jer Uran to predstavlja. Kvarovi na vodovodnim i toplovodnim cevima, podrumske prostorije u vodi ili prosto zapušena sudopera. Škorpion je mesto Mesečevog pada, pa znači da može da se desi “pucanje” na mestu koje je slabo. Svima donosi pad energije. Mesec je u padu u odnosu na Sunce, pa je ovaj period ipak dobar za posete kozmetičaru, intervencije kod zubara, oporavke posle operacije, jer je nivo vode u nama u opadanju, pa je i srastanje mirnije, bez krvarenja. Mesec je u Strelcu 16.februara. Ovo je muški vatreni znak, a Mesec u ovom znaku dobija optimizam. Mnogi će se osećati regenerisano baš u nedelju. U večernjim časovima Mars ulazi u znak Jarca – znak u kome egzaltira – u kome je najuspešniji. Dan je obojen novom energijom, a nekima donosi i dogovore za početak uspešnog posla.

Antistres misao