ASTRO ĆOŠE ALIsa Borba za srce!

ASTRO ĆOŠE ALIsa
Borba za srce!

Sunce prelazi poslednje stepene svog puta kroz Vodoliju. Nešto od neobuzdane energije ovog vazdušnog znaka, ipak će dobiti formu kroz oblikovanje plana za budućnost. Treba iskoristiti ovu struju i stvarno planirati korake za sledeći period.

Merkur će boraviti u Ribama prilično dugo, jer ga u ovom znaku zadesi i prvi zaokret – retrogradni hod ove godine. Sada ima dobar aspect sa Jupiterom iz Jarca – imaćemo podršku autoriteta, a možda čak i novčani manji dobitak. Ovo se posebno odnosi na državne službe, jer je severni čvor u Raku.

Venera je od 8. februara u Ovnu. Ovo je znak njenog pada (jer vlada Vagom – suprotnim znakom). Ženska planeta u muškom znaku. Ali Venera spada u dobre planete, tako da ni jedno mesto ne može da pokvari njen sjaj. To mogu samo loši aspekti sa lošim planetama (Mars, Saturn, Pluton, Uran, Neptun). Ona je divna u Ovnu. Vatrena, strasna, pravična, otvorena. Ono što nije dobro je to što je često uporna kad ne treba, pa bude ostavljena. Ona je i tada optimistična. U prvom znaku horoskopa, Venera voli da bude prva, da dobije najbolje, i da po nju dođe prvi čovek – najvažniji od svih. Zaljubljive je prirode, žuri i u vezama, pa često rano “uskoči” u brak. Za sebe nije toliko dobra, koliko za druge. Više napora i rada je na njenim plećima, a kao veliki inicijator novih poduhvata, trpi i nosi breme “vođe”. Impulsivna, a iskrena, nekad ima sirov nastup ili govor. Svakako ne stiže da sagleda šta je sve uradila, jer je već aktivna u nekom novom poduhvatu. Voli vatrene boje, šešire, vešta je sa alatima i ima smisla za humor. Nekad je i zajedljiva, jer voli da se poredi sa drugima, a nadmetanje je izazov i prirodno njeno stanje. Borbena je, ne odustaje. Više voli da izgubi nego da se povuče… Sporo stari! Svi neparni znaci u horoskopu, donose mladolikost. Nije sklona debljanju, jer Marsova energija spaljuje viškove kilograma. Nekad je preterano ukrašena – zbog ega – Ovan je prvi znak, predstavlja bukvalno reč “JA”. Najsrećnija je u mladosti – Ovan – proleće. Zameraju joj kratko zadržavanje u vezama, ali ova Venera zna šta hoće i ka tome ide. Ako nema loše aspekte očekuje je velika sreća. Mana joj je nedostatak razumevanja za druge. Uvek pokušava nekoga da pokrene, pa zaboravlja da nisu svi kao ona…

Venera je u Ovnu do 5. marta, kada ulazi u svoj znak – znak Bika. Dok je u Ovnu svima će nam dodati malo odvažnosti. Merkur u Ribama je pasivan, ali zato je ova Venera aktivna, pa će nas naterati da uradimo čak i više nego što smo očekivali.

Mars ulazi u Jarca 16. februara. Protežiran od autoriteta predstavlja mladog muškarca koji uspeva u poduhvatu, poslu, ili se penje na društvenoj lestvici. Jarac je znak u kome Mars egzaltira na 28. stepenu. Međutim ceo znak se smatra dobrim mestom za njega. Mars predstavlja našu aktivnost, to jest sposobnost da se za sebe izborimo. Ceo naredni period treba da bude pun izazova za sve one koji žele da napreduju. Jarac je zemljani, ženski, kardinalni znak. Promene koje Mars izazove u ovom periodu odraziće se na realnost u dužem periodu.

Jupiter – prostor i Saturn – vreme, u Jarcu, opasno su se približili. Dva autoriteta koji utiču na naše živote. Donose vertikalne promene. Ipak ljubav i nada kreiraju pamćenje neba, na način poznat uzvišenom duhu. Velika dela dobiju toplinu divljenja, svih sledećih generacija ljudi, kroz veru i nadahnuće.

“Samo se srcem može gledati. Ono što je suštinski važno, nevidljivo je oku.”
 Antoan de Sent Egziperi

“Ako savladamo prostor, ostaje nam samo OVDE. Savladamo li vreme, ostaje nam samo SADA. Zar ne misliš da ćemo se na tom putu, između SADA i OVDE ipak povremeno sretati?”
Ričard Bah “Galeb Džonatan Livingston”

Aleksandra
061 63 1 63 96
Antistres misao