Antistresne ženske priče
POTPUNO JE U REDU pitati za savet i pomoć

Najbolje je da pomoć dovede do prirodnog isceljenja

U stanju takve konfuzije, skloni smo da posegnemo za brzim rešenjima koja obično samo dobro deluju na posledice i simptome, ali ne rešavaju stvarne uzroke neraspoloženja. Dopustite sebi malo strpljenja i odaberite rešenja koja nam daje priroda. Nije samo fraza da u prirodi leže odgovori koji su nam potrebni i to i tradicija i nauka dokazuju već vekovima.

Ako posmatrate, recimo, ponašanje cveta od koga nastaje Bahova esencija u prirodi, u odnosu na okruženje, životni vek, karakteristike, uočićete da je poputno srodno ponašanju čoveka kome je namenjena. Doktor Bah je to uvideo pre sto godina i poklonio nam sistem koji za svo ovo vreme nije naišao ni na jedno stanje ili raspoloženje čoveka za koga nije bilo rešenja.

Dozvolimo da do rešenja dođemo postepeno

Kad odlučimo da poboljšamo svoje stanje, često verujemo da to brzo možemo učiniti, a zaboravimo koliko dugo smo u sebi taložili “muku”. Ne znači da isto vreme moramo utrošiti za rešavanje, ali je korisno biti strpljiv, iz najmanje dva razloga – da ne bismo trošili višak energije, jer nam je ta energija potrebna za dolazak do cilja, a drugo, u lošem stanju nismo sposobni da vidimo pravu istinu koja nam korak po korak postaje sve jasnija. Dakle, nema potrebe očekivati sve sada i odmah, jer upravo laganim koracima možemo sagledati sve potrebno da istu grešku ne ponavljamo iznova.

Tako funkcionišu i Bahove kapi. Utiču na vidiljive uzroke problena, balansiraju ono što vidimo da je sada u neravnoteži. Jer tek kada se dovedemo u sklad sa sobom, možemo uočiti da li tu ima još nešto dublje na čemu bi trebalo raditi ili ne. Ja volim da kažem da su Bahove kapi nežna podrška, poput dragog prijatelja koji tačno zna kada da vas zagrli, kada da vas pusti da budete sami, a kada da vas pogura da idete napred.

Foto: privatna arhiva, Pixabay

Pages: 1 2